Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Zlín prodloužil smlouvy s Dostálem a další trojicí opor, Slovácko v přípravě porazilo Podbrezovou

Vedení Zlína podepsalo smlouvy se čtveřicí dlouholetých opor. Na Letné zůstávají brankář Stanislav Dostál, stoper Dominik Simerský, záložník Jakub Janetzký a univerzál Antonín Fantiš.

Stanislav Dostál
zdroj: twitter.com/footballzlin

Dvaatřicetiletý Dostál strávil ve Zlíně celou dosavadní kariéru. V první lize za něj odchytal 146 zápasů, v nichž vychytal 34 nul.

"Zlínský fotbal je jako moje druhá rodina. Vážím si toho, že jsme se domluvili na prodloužení smlouvy, celou kariéru jsem strávil ve Zlíně a jsem rád, že zde můžu i nadále pokračovat. Věřím, že dáme dohromady dobrou partu a navážeme na zlepšené výkony z konce jarní části a výsledkově půjdeme nahoru," řekl Dostál.

Jednatřicetiletý Fantiš prožívá v dresu "Ševců" druhé angažmá, do klubu se vrátil v roce 2019. "Doufám jen, že se nebude opakovat minulá sezona, kdy to bylo na psychiku velmi náročné. To, jak se lidi tady semkli, mě ale utvrdilo v tom, že fotbal mají Zlíňané rádi. Doufám, že nás budou podporovat v co největším počtu i teď v nové sezoně," prohlásil Fantiš.

Šestadvacetiletý Janetzký působí ve Zlíně od léta 2019 po příchodu z Jablonce. S klubem prodloužil smlouvu do roku 2025.

"Moc si toho vážím. Doufám, že navážeme na závěr minulé sezony a budeme pokračovat se stejnými výsledky a půjdeme výsledkově i tabulkou nahoru," uvedl odchovanec Opavy. V nejvyšší soutěži naskočil do 142 utkání a trefil se jedenáctkrát.

Třicetiletý Simerský je ve Zlíně od roku 2020. V nejvyšší soutěži nastupoval i za Brno, Znojmo a Opavu.

Je nám líto, video expirovalo.
Heča: Přišlo mi to jako návrat z dovolené, i když jsem byl pryč pět let

Fotbalisté Slovácka v přípravě podruhé vyhráli

Slovácko porazilo v přípravném utkání slovenský tým z Podbrezové 4:0. Svěřenci trenéra Martina Svědíka, který slaví 49. narozeniny, neprohráli ani třetí utkání v letní přípravě.

Celek z Uherského Hradiště poslal do vedení Trávník, v závěru úvodního dějství se prosadil Vecheta. Po změně stran dvakrát skóroval Juroška.

Slovácko předtím v přípravě narazilo na druholigová mužstva, s Opavou remizovalo 2:2 a Prostějov zdolalo 2:1.

Reichl míří z Hradce do Bohemians, s "klokany" odjede na soustředění

Brankář Michal Reichl míří z Hradce Králové do Bohemians 1905. Třicetiletý gólman ve středu odjede s pražským týmem na soustředění do Slovinska.

Reichl minulou sezonu začal v Hradci jako jednička, ale během jarní části o pozici prvního brankáře přišel.

V nejvyšší soutěži celkem odchytal 45 utkání a nasbíral 13 čistých kont. Velkou část kariéry strávil v mateřské Olomouci, kde však byl převážně náhradníkem.

"Klokani" hledají gólmana poté, co se Martin Jedlička po hostování vrátil do Plzně. Bohemians v uplynulém ligovém ročníku obsadili čtvrté místo a po 36 letech se představí v pohárové Evropě. Pražané ve 2. předkole Evropské konferenční ligy narazí na norský tým Bodö/Glimt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články