Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Plzeň po sérii nezdarů odvolala trenéra Koubka, tým povede Krejčí

Plzeň - Fotbalisté Plzně budou mít opět po roce nového trenéra, vedení Viktorie po čtvrtém zápase v řadě bez vítězství odvolalo Miroslava Koubka. Na lavičce úřadujícího mistra ho nahradí Karel Krejčí, současný asistent reprezentačního trenéra Pavla Vrby. Pomáhat mu budou bývalý kapitán týmu Pavel Horváth, dosavadní asistent Zdeněk Bečka a trenér brankářů Martin Ticháček.

Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Plzeň se k trenérské rošádě odhodlala jen čtyři dny před vstupem do play-off Evropské ligy s Vojvodinou Novi Sad. Vedení klubu tím chce pomoci ukončit výsledkovou krizi. Spolu s Koubkem skončili i asistent Jiří Skála a trenér brankářů Petr Kostelník.

"Miroslav Koubek skončil po vzájemné dohodě s vedením klubu. Za jeho práci je mu nutno poděkovat, ve všech momentech svého angažmá se prezentoval jako absolutní profesionál a fotbalový odborník," řekl generální manažer klubu Adolf Šádek. "Výsledky týmu však v posledním období nenaplňovaly očekávání a ambice klubu, před rozhodujícími zápasy v rámci evropských soutěží potřebuje tým nový impulz," dodal.

Koubek vedl Plzeň přesně rok, když loni v srpnu po 3. ligovém kole převzal tým po Dušanu Uhrinovi mladším. Tým dovedl k ligovému titulu a následně prodloužil smlouvu o dva roky. Jenže vstup do sezony se mužstvu nevydařil. Přišlo nečekané vyřazení s Maccabi Tel Aviv v Lize mistrů a následně prohra na Dukle a remízy se Slováckem a Teplicemi.

"Jsem profesionál a toto rozhodnutí vedení Viktorie respektuji. Odcházím se vztyčenou hlavou, neboť poslední dny přinesly krizi pouze výsledkovou, nikoliv herní. Jsem přesvědčený o tom, že tým je herně i kondičně dobře připravený a brzy opět najede na vítěznou vlnu," prohlásil Koubek. "Moje angažmá bylo ukončeno korektně, se zástupci vedení jsem si podal ruku a Viktorii samozřejmě přeji jen to nejlepší," dodal.

Krejčí zůstane zároveň asistentem u reprezentace

Koubkovo místo zaujme šestačtyřicetiletý bývalý ligový hráč Krejčí, který by se měl pokusit navázat na práci plzeňské legendy Pavla Vrby, jemuž dělal dlouhá léta asistenta. "Karel Krejčí je erudovaný odborník, který během působení ve Viktorii i v národním týmu prokazuje svůj obrovský přehled i znalost moderního fotbalu. Jsme rádi, že nad naší nabídkou neváhal. Zároveň je potřeba poděkovat vedení FAČR, které jeho působení ve Štruncových sadech umožnilo," řekl Šádek.

Krejčí věří, že velkou výzvu zvládne. "Měl jsem možnost vidět všechny soutěžní zápasy Viktorie v dosavadním ročníku. Tým má velkou kvalitu, Miroslav Koubek odvedl kus poctivé práce, nicméně výsledkově se nedaří dle představ. Čeká nás obrovské množství práce směrem k přípravě týmu na play-off Evropské ligy. Jsem ale přesvědčen, že ve spolupráci s realizačním týmem, vedením a především samotnými hráči to zvládneme," prohlásil Krejčí.

Sport
zdroj: ČT4

Spolu s ním se vrací i Horváth, který hned z kraje sezony ukončil své první trenérské angažmá v třetiligových Domažlicích. "Pavel Horváth v sobě spojuje výjimečné fotbalové myšlení, velkou chuť do startující trenérské kariéry i nepřenosnou schopnost týmové komunikace. V našich nepsaných dohodách bylo vždy jednoznačné, že s ním v Plzni počítáme. Tato doba přichází dříve, než jsme předpokládali, nicméně jsem přesvědčen, že Pavel dokáže týmu okamžitě pomoct," dodal Šádek.

Čtyřicetiletý Horváth zalitoval, že musel opustit první trenérskou štaci, ale neváhal přispěchat Plzni na pomoc. "Práce v Domažlicích mě naplňovala a neodchází se mi lehce, ale neuvažoval jsem, že bych nabídku odmítl. S Karlem Krejčím jsme si již stačili promluvit o rozdělení kompetencí a úkolech, které před každým členem trenérského týmu stojí. Chceme pomoci Viktorii, ke které nás všechny pojí výjimečný a dlouhodobý vztah," dodal Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články