Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plzeň doma opět zklamala. S oslabeným Slováckem pouze remizovala

Plzeň – Po středeční domácí porážce v předkole Ligy mistrů fotbalisté Plzně před vlastními fanoušky neuspěli ani v lize. Proti Slovácku přitom téměř čtyřicet minut hráli v početní převaze, ale nakonec uhráli pouze remízu 2:2. Obhájce titulu tak už třetí soutěžní utkání v řadě nevyhrál a po třech kolech má na kontě jen čtyři body.

Michal Ďuriš z Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeň chtěla odčinit nevydařenou odvetu 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv a v útoku byla výrazně aktivnější než v předchozích zápasech. Zejména se domácí mnohem častěji pokoušeli o střelbu zdálky. Ta přinesla i úvodní gól ve 21. minutě, když po standardní situaci hosté vyhlavičkovali míč za vápno, kde se do něj z voleje opřel Hořava levačkou a tvrdou ránou z 25 metrů do šibenice nedal brankáři Hečovi šanci.

Velmi dobré utkání hrála i letní posila Kopic, který se už ve 4. minutě hnal do velké šance, ale brankář Heča jeho ránu na bližší tyč stihl vykopnout. Slovácko se dostávalo do nebezpečnějších pozic jen po brejcích po plzeňských standardkách. Výrazněji se neprosazoval ani Došek, se kterým si věděl rady mladý stoper Baránek, náhradník za zraněného Hubníka.

V závěru poločasu si Plzeň vytvořila tlak sérií standardních situací a ostřelovala Heču zdálky. Nejprve ho vyzkoušel tvrdou střelou Kolář, následně nebezpečnou ranou Limberského zastavil jeden z obránců a neudeřilo se ani napotřetí, když Vaněk svou ránu opřel jen o tyč. Gólová dorážka Koláře nemohla platit pro ofsajd.


Domácí to mrzelo o to více, že v nastavení se Slovácko dostalo k přímému kopu, po dlouhém pasu sice brankář Kozáčik zasáhl, ale nevěděl, kde má míč, a do té doby dobře hlídaný Došek v pádu poslal míč do branky.

V úvodu druhé půle se ocitl sám před Hečou Kovařík, gólman Slovácka mu však rychlým vyběhnutím dobře zmenšil střelecký úhel. V 52. minutě poslal Rajtoral dlouhý pas do otevřené obrany na Koláře, který mohl jít sám na branku, ale zastavil ho skluz Hofmanna. Následovala červená karta a přímý kop, ze kterého však Kovařík branku netrefil.

Plzeň uzamkla oslabené Slovácko v jeho vápně, ale hostující obrana v čele s výborným Hečou odolávala. Místo toho znovu udeřilo na druhé straně. Po ojedinělé akci se zdálky opřel do míče střídající Daníček a Kozáčik se natahoval marně.

Domácím se však povedlo rychle vyrovnat, když se po rohu prosadil střídající Ďuriš. Viktoria měla velký tlak, ale znovu se potýkala s koncovkou. Navíc Slovácko v závěru zahrálo dobře takticky a cennou remízu udrželo.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2 (1:1)

Branky: 21. Hořava, 75. Ďuriš - 45. Došek, 72. Daníček. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Kříž. ŽK: Valenta, Heča. ČK: 53. Hofmann. Diváci: 10 126.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava (73. Ďuriš) - Kopic, D. Kolář, Kovařík (53. Vůch) - Holenda. Trenér: M. Koubek.

Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Hlúpik (57. Rada), Valenta (90. Prajza), Havlík, Diviš (70. Daníček) - Došek. Trenér: Habanec.

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Není to dobrý výsledek, protože jsme měli vyhrát tak 5:2. Je až neuvěřitelné, co jsme spálili a co vychytal brankář Heča. Chybí nám produktivita. V posledních dvou ligových zápasech bylo tak 17 šancí a jen dva góly. Hráče jsem pochválil za poctivý výkon. Špatně ale je, když si necháme dát v závěru poločasu gól ze standardky, i když se Slováckem je to těžké, protože má dlouhé hráče. Pak to Daníček tak hezky trefil. Všechno jde teď proti nám. Já jsem pod tlakem neustále, musím s tím žít a teď tlak necítím více než jindy."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Velice zajímavé utkání, které jsme zvládli velmi dobře v obraně. Tady v Plzni je potřeba štěstí a to jsme měli. Mrzí mě, že jsme soupeře pouštěli ke střelám po odražených míčích. Po jednom z nich to Hořava nádherně trefil. Snažili jsme se zužovat hřiště a to se poměrně dařilo. Dali jsme branku ze standardky, to nás nakoplo, že je tu možnost bodu. Brzké vyloučení nás vyřadilo ze hry a museli jsme se ještě více soustředit na obranu. Z hráčů jsem ale cítil chuť a Daníčkova střela byla výstavní. Pak zbytečná branka po standardce. Ale hráči předvedli enormní nasazení, zvláště při tom dlouhém oslabení. Tak by to mělo vypadat v příštích utkáních s Příbramí a Jihlavou, která pro nás budou velmi důležitá. Milan Heča dnes odchytal nadstandardní zápas, chytil minimálně tři góly. Trochu nám pomohlo i zklamání Plzně z vyřazení s Maccabi, které zde bylo cítit z každého koutu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články