Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň má první letní posilu, z Liberce přichází záložník Mosquera

Dres už třetího týmu v české fotbalové lize bude oblékat kolumbijský záložník Jhon Mosquera. Po Bohemians a Liberci, kde mu po sezoně skončila smlouva, podepsal dvouletý kontrakt s Viktorií Plzeň. Vedení západočeského klubu to potvrdilo na svém webu.

Jhon Mosquera
zdroj: Bohemians 1905

"Po debatě sportovního vedení společně s trenéry jsme se rozhodli, že je kádr potřeba určitým způsobem oživit. Přesně to očekáváme od Jhona Mosquery, který je rychlostním typem hráče a kvalitu prokázal i v této ligové sezoně," uvedl Adolf Šádek, generální ředitel plzeňské Viktorie.

Před libereckým Slovanem hrál jednatřicetiletý Mosquera i v Praze za Bohemians 1905. V 94 zápasech v české lize dal třináct gólů a u dvanácti asistoval.

"Mým snem vždycky bylo hrát ve velkém klubu a tím Viktorka bezesporu je. Tenhle krok je pro mě velmi důležitý a vážím si téhle možnosti. Těším se na každý zápas tady a mohu slíbit, že vždycky budu chtít odevzdat absolutní maximum," uvedl Mosquera.

Plzeň v uplynulé sezoně skončila až pátá, což se jí stalo poprvé od ročníku 2009/10. Navíc prohrála ve finále domácího poháru s pražskou Slavií. Do evropských pohárů nebo jejich předkol se však kvalifikovala podvanácté za sebou. V létě čeká Západočechy 2. předkolo nové Evropské konferenční ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články