Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Čeká nás hodně práce, očekává trenér Bílek

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek měl po vyhraném utkání posledního 34. kola radost ze splněného cíle, během letní přestávky však očekává hodně práce. Díky vítězství 3:1 v Opavě obsadili Západočeši páté místo tabulky zaručující start v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. V příští sezoně by však rád mířil výše. 

"Sehrál jsem tady čtyři ligové zápasy, takže nejsem úplně ten pravý, abych hodnotil sezonu. Cíl byl skončit do pátého místa a dostat se do předkol pohárové Evropy, ten máme úspěšně za sebou. Teď nás čeká moře práce. Budeme dávat dohromady kádr a dál se připravovat tak, aby příští sezona byla zase o něco úspěšnější," řekl Bílek.

Začátek druhého angažmá v Plzni mu dlouho nevycházel podle přestav. Nástupce odvolaného Adriana Guľy v květnu s Plzní prohrál úvodní ligová utkání na Spartě (1:3) i s nováčkem Pardubicemi (0:3). "Dobře mně úplně nebylo, protože vždycky s novým trenérem se očekává, že přijdou aspoň krátkodobě výsledky. My prohráli na Spartě a s Pardubicemi, což bylo velmi nepříjemné," uvedl Bílek.

"V posledních zápasech jsme ale udělali velký pokrok. Se Slavií jsme sice prohráli ve finále poháru (0:1), ale s Ostravou jsme to zvládli velmi dobře (4:0) a ani v Opavě není úplně jednoduché vyhrát," přidal bývalý kouč české reprezentace.

Na výkon z posledních tří soutěžních duelů by rád navázal. "Věřím tomu, že laťku budeme držet, ba ještě ji zvýšíme a příští sezona bude hned od začátku taková, jakou bychom si představovali. To znamená být v tabulce o něco výš," konstatoval Bílek.

Podle něj Viktoria v létě nepotřebuje razantní přestavbu. "Kádr je tu dobrý, pokud hráči hrajou zodpovědně, poctivě a organizovaně, tak myslím, že výsledky budou přicházet. Potenciál tu je," uvedl. "Je jasné, že někteří hráči odejdou. Budeme chtít, aby se mužstvo zase trošku oživilo. Někteří hráči se vrací z hostování. Budeme o tom jednat v nejbližších dnech," doplnil Bílek.

Dalším cílem je postup do základní skupiny pohárů, kde Plzeň chyběla dvakrát za sebou. "Nám nezbývá nic jiného, než si teď oddychnout a pořádně se připravit na nadcházející sezonu. Bude to těžké, protože přijdou předkola evropských pohárů. Ale cíl je jasný – dostat se do skupiny," prohlásil Bílek.

Viktoria pod ním nastupovala v rozestavení 3-5-2 a 4-3-3. Na obou systémech chce v létě zapracovat. "V Opavě jsme hráli na čtyři obránce, určitě v přípravě budeme hrát i na tři. Pak se rozhodneme, jakým způsobem budeme hrát v sezoně. Chtěl bych, aby při obou systémech hráči přesně věděli, co po nich chci, a aby to uměli hrát," řekl šestapadesátiletý trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články