Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Páník: Dalo se čekat, že se liga bude dohrávat, ale otázkou je, zda se dohraje

Zlín se jako jeden ze tří klubů zdržel na grémiu Ligové fotbalové asociace (LFA) hlasování o dohrání nejvyšší soutěže po konci června. Jeho staronový trenér Bohumil Páník však nechtěl stanovisko šéfů Fastavu komentovat. Třiašedesátiletý stratég si myslí, že českou ligu čeká po koronavirové pauze úplně jiný fotbal.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Dalo se čekat, že se liga bude dohrávat, ale otázkou je, zda se dohraje. Nebudu se montovat do politiky, já jsem trenér," řekl Páník. "Víra hory přenáší, ale člověk hory nepřenese. Vše ukáže čas. Bude velmi zajímavé, co někteří lidé řekli včera, co dnes a co řeknou na konci soutěže," doplnil zkušený kouč, jenž k týmu nastoupil v polovině března.

Obnovené premiéry se ve Zlíně dočká až koncem května. V situaci, kterou ještě nikdo nezažil - bez diváků a s omezeným počtem osob na stadionu. "Fanoušci budou lize chybět, čeká nás úplně jiný fotbal. Hraje se hlavně pro lidi, takže je pro ně dobré, že ho uvidí alespoň v televizi. Všechno ukáže až čas. Vyhodnotíme to až později," míní Páník.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová liga se po pauze rozběhne 23. května, LFA dál povede Svoboda

Od pondělí i ve Zlíně trénují nejen v plné zátěži, ale i pohromadě. "Už to probíhá normálně, jen utkání nám chybí. Máme něco rozjednáno, chtěli bychom sehrát tři až čtyři zápasy. Ten první dolaďujeme už na středu, ale nechci to zatím konkretizovat, protože musíme samozřejmě dodržet to, že se bude hrát bez diváků a v omezeném rozsahu," vysvětlil. 

Režim jako na Ostrovech

Od konce května budou mít ligoví fotbalisté pořádně nabitý program, hrát se budou tzv. anglické týdny v rytmu středa - víkend - středa.

"Na toto nedokážu jasně odpovědět. Řeknu, že máme kádr dostatečně široký a že to zvládneme, a pak se mi zraní osm hráčů, dva budou stát za karty a já nebudu mít s kým hrát. Obecně platí, že čím víc výborných hráčů máte, tím jste v lepší situaci," dodal trenér čtrnáctého týmu nejvyšší soutěže.

FIFA v době koronavirové krize povolila pět střídání během utkání, což Páník považuje za výhodu. "Může nastat větší rotace, můžete nechat hráče vydechnout. Pracujeme s moderními metodami, víme, jak na tom hráči jsou a podle toho je můžeme nechat hrát nebo sedět na lavičce," zakončil kouč, jehož hlavním úkolem bude zachránit Zlín mezi elitou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články