Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

O nakaženém v Opavě jsem si přečetl a pousmál se. Vzniká precedens, řekl Vandas

Byl pesimistou a dohrání nadstavbové skupiny o záchranu dával deset procent. Pavel Vandas, výkonný a sportovní ředitel FK Dukla Praha, i tak cítí zklamání, že kvůli koronavirové nákaze v opavském týmu se nejvyšší soutěž nedohraje a pražský klub pro příští sezonu zůstane ve druhé lize.

Stadion Juliska - domov FK Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Spíš jsem zklamaný. My jsme neoslavovali - doopravdy jsme čekali na definitivní rozhodnutí, jestli se nadstavba dohraje, nebo ne. Z toho důvodu jsme vyčkávali a dnes to bereme jako realitu. Já byl pesimistou, dával jsem tomu deset procent," řekl Vandas.

Po potvrzení nemoci covid-19 u několika hráčů Karviné na začátku července se posunul závěr nadstavbové části. Kluby na ligovém grémiu odsouhlasily zrušení baráže a dva možné scénáře. V případě dokončení skupiny o záchranu by sestoupil z nejvyšší soutěže poslední tým a z druhé ligy by postoupily vítězné Pardubice, Zbrojovka Brno a právě Dukla.

Pokud by se skupina o záchranu nedohrála, z první ligy by nikdo nesestoupil a z druhé ligy by šly mezi elitu jen Pardubice a Brno. Vzhledem k oznámení o nákaze v Opavě a dvoutýdenní karanténě Slezanů se skupina o záchranu nestihne dohrát do 2. srpna, který byl nejzazším termínem.

"Přečetl jsem si ráno o nakaženém hráči v Opavě a jen jsem se pousmál, protože jsem byl v té věci pesimistou. Prostě to beru jako fakt. Víc se s tím neudělá. Ale myslím, že vzniká takový precedens. Jestli se kvůli jednomu hráči nedohraje soutěž, tak si vůbec nedovedu představit, co bude příští sezonu," pokračoval Vandas.

Roman Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Politici, ministerstvo zdravotnictví, hygiena a zástupci sportu si k tomu musí společně sednout. Myslím, že nepůjde jen o fotbal, ale o všechny sporty. Když je jeden nakažený v mužstvu a 22 ostatních hráčů jsou negativní a v pořádku, tak nevidím důvod, proč by něco mělo být zrušené. Ale to je můj laický pohled," doplnil.

Cílem je postup v příštím roce

V uplynulém druholigovém ročníku skončilo druhé Brno a stejně jako třetí Dukla si původně zajistilo pouze baráž. Přesto se Zbrojovka na rozdíl od dejvického celku dostala mezi elitu. "Nespravedlnost necítím. Postoupili první dva. Stejnou šanci jsme měli my, kdybychom byli první, mohli bychom postoupit bez nějakých dalších otázek."

"Skončili jsme třetí, tak za to neseme nějaké následky. Myslím, že kádr máme nadstandardní - podle mého soudu ještě lepší než Pardubice nebo Brno - a skončili jsme třetí. My se musíme zamyslet, proč to tak bylo," prohlásil s nadhledem Vandas.

"Připravujeme se na druhou ligu. Budeme chtít po domluvě s majitelem patrně udržet kádr a pokusit se postoupit do první ligy z prvního místa příští sezonu," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články