Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

GLOSA: Ten virus nedá pokoj. Nejvíc smutno je z toho v Dukle

Malovat po zdech se nemá, a když už, tak čerty vůbec. Ale nezbývá než to porušit. Fotbalová liga, stejně jako sport obecně, nemá v době vlády koronaviru na růžích ustláno, nebo možná má, protože, kdo by si zrovna na těchhle květinách chtěl stlát? Já tedy ne. Nicméně už to vypadalo, že do finále zbývá jen krůček, jenže zase - víme, že ten poslední bývá nejtěžší. Zvlášť v době, kdy světu vládne koronavirus, který zřejmě čeká na vakcínu a ne a ne dát pokoj.

Fotbal v éře koronavirové
zdroj: ČTK/DPA

Dneska a v neděli se měla odehrát poslední dvě kola skupiny o záchranu – a bylo by vymalováno. Jenže virus, potvora made in China, se nedá odradit. Poznali to už fotbalisté v Karviné, kde museli do karantény. Chvíli poté se objevila informace, že LFA odkládá komplet celá obě poslední kola skupiny. "Korona" zase startuje.

Na severu Moravy se zavírají doly, hygienička tam už před týdnem nečekaně zatáhla za záchrannou brzdu a dostala za to po zásluze řádně naloženo, protože do té doby přece bylo všechno pod kontrolou. V Praze na večírku se zase nakazili i fotbalisté rezerv několika pražských týmů a dvě stovky lidí jsou kvůli tomu v karanténě. A Roman Prymula, pro Čechy hlavní protikoronavirový záchranář a odborník na slovo (a potažmo do vládních kanceláří) vzatý, hovoří o druhé vlně.

Je to tak, čísla rostou geometrickou řadou, což pozná i ten, kdo stejně jako já nebyl v matematice, a v geometrii už vůbec, žádnou hvězdou. Ministr Adam Vojtěch v pátek oznámí, jak se rozhodl v případě návratu některých plošných sankcí. Tenhle ministr se koneckonců díky covidu-19 už dostal do povědomí občanů do té míry, že když si dáte do vyhledávače na Googlu jméno Vojtěch, předběhne ve výběru i Vojtěchy Dyka i Kotka.

Ovšem zpátky k fotbalu. Zkušení mazáci, všemi fotbalovými mastmi mazaní a zkušenostmi z tuzemského fotbalu nabití, zpočátku říkali, že se nákaza objeví a liga se stejně nedohraje, protože tím nikdo z elity nespadne do druhé ligy. Uváděli různé možnosti, někdy i hodně nadsazené, jako návštěvu ostravsko-karvinských dolů s týmem ohroženým sestupem. Teď už i oni ale většinou uvěřili, že bude dohráno na hřišti.

Ale stát se může cokoliv. Nevěříte? Ředitelka náhradní verze Colours of Ostrava před týdnem taky nemohla uvěřit, když jí akci zrušili ne ze dne na den, ale z rána na večer. A aktuální vývoj to potvrzuje: jeden nakažený fotbalista v Opavě předstihl i mé chmurné představy a logické odložení dalších zápasů to jen potvrdilo.

Počítat se musí se vším. A kdyby ten předčasný konec opravdu nastal, což se nyní jeví jako nejvíc pravděpodobné, smutno bude zejména v Praze na Julisce, protože v tom případě by Dukla zůstala druholigová i v příští sezoně. A podle ohlasu z vedení klubu už se s tím i smířila.

A to ještě jen ti čerti vědí, kdy se za téhle situace skutečně nový ročník rozběhne.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články