Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nikl v Českých Budějovicích skončil, Jihočechy povede už jen Zápotočný

Z dvojice hlavních trenérů zůstává jediný. V Českých Budějovicích skončil kouč Marek Nikl a prvoligový tým dál povede už jen Tomáš Zápotočný, jehož asistenty zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský.

"Vedení klubu SK Dynamo České Budějovice a trenér Marek Nikl se dohodli na ukončení spolupráce. Markovi děkujeme za odvedenou práci pro Dynamo a přejeme hodně úspěchů v jeho dalším působení," stojí v krátkém prohlášení klubu.

Nikl je v aktuální sezoně čtvrtým hlavním trenérem, který skončil ve funkci. Už v září v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek. Před měsícem po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka.

Situaci v Českých Budějovicích rozebíral Fotbal fokus podcast:

Sedmačtyřicetiletý Nikl přišel na jih Čech před rokem z druholigové Příbrami společně se Zápotočným a v minulé sezoně pomohl Dynamu k desátému místu a účasti ve skupině o umístění.

V aktuálním ligovém ročníku se ale Českým Budějovicím nedaří a po 15 kolech jsou na poslední příčce, navíc prohrály poslední čtyři utkání. Zápotočný povede tým poprvé sám v roli hlavního kouče v sobotu na hřišti pražské Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články