Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Votroci remizovali s Libercem, Zlín opět bodoval. Teplice udržely jednobrankové vedení

Ve vytrvalém dešti proběhlo utkání 15. kola nejvyšší fotbalové ligy mezi Hradcem Králové a Slovanem Liberec. Domácí votroci šli do vedení, vzápětí ovšem vyrovnal Christian Frýdek. Nerozhodně 1:1 skončilo také utkání mezi Jabloncem a Zlínem, ševci po čtvrté za sebou bodovali. Mladá Boleslav si poradila s Pardubicemi 1:0. Bohemians zvládli zápas s Karvinou 1:0.

Prekop zařídil klokanům tři body

Bohemians v lize uspěli po dvou předchozích porážkách, minulý týden navíc vypadli se Spartou v osmifinále poháru. Doma neprohráli s Karvinou ani v osmém vzájemném utkání v nejvyšší soutěži. Slezané neskórovali na hřišti Bohemians pošesté v řadě a nenavázali na překvapivé vítězství 1:0 z duelu v Plzni, kde před dvěma týdny získali jediné venkovní body v sezoně.

Triumf Bohemians vystřelil v 52. minutě slovenský útočník Erik Prekop. Pražané se třetí domácí výhrou v ligovém ročníku posunuli na osmou příčku tabulky, nováček soutěže je třináctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Prekop odstavil od míče Fleišmana, za pokutovým územím si srovnal míč na levačku a přesnou technickou střelou do horního rohu překonal svého slovenského krajana v karvinské bráně.

"Fleišmanovi to šlo na dlouhou nohu a neměl míč pod kontrolou. Snažil jsem se před něj dostat tělo a zůstalo mi to u nohy. Přede mnou stál ještě stoper, ale periferně jsem viděl, že je kolem něj místo na obstřel, který se nakonec povedl," popsal šestadvacetiletý útočník, který si připsal třetí zásah v ligovém ročníku a je nejlepším střelcem týmu.

Bohemians Praha 1905 –⁠ MFK Karviná 1:0 (0:0)

Branka: 52. Prekop. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Dresler - Berka (video). ŽK: Miller (trenér brankářů) - Boháč, Jarábek (trenér), Ezeh. Diváci: 4279.

Sestavy:

Bohemians: Jedlička - Dostál, Köstl, Hůlka, Hybš - Beran (80. Mužík), Hrubý, Smrž, Hála (80. Shejbal) - Prekop (88. Jindřišek) - Puškáč (70. Matoušek). Trenér: Veselý.
Karviná: Holec - Čurma, Krčík, Bederka, Fleišman - Memič, Čavoš (76. Ezeh), Boháč (63. Budínský), Iván (63. Papalelé) - Akinyemi, Doležal (63. Ayaosi). Trenér: Jarábek

Hradci Králové nebyly uznány dva góly a remizoval

Votroci šli v úvodní polovině do vedení. Skóre otevřel Daniel Vašulín trefou v 27. minutě. Radost domácích však dlouho netrvala. Z následného rychlého protiútoku stav vyrovnal Christian Frýdek. Vašulín mohl ještě před poločasem vrátit hradeckým vedení, trefil ale pouze tyč.

Dvě branky Východočechů po změně stran neplatily. Pilař dostal hlavou míč do sítě, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. V 83. minutě se Královéhradečtí radovali z gólu opět předčasně. Po závaru před brankou Čihák s přispěním hostujícího Prebsla dotlačil míč do branky, jenže sudí Szikszay po zásahu videorozhodčího a kontrole na monitoru odhalil ofsajd Vašulína.

"Nevím, na základě čeho ho rozhodčí neuznal. Vašulín má nohy nahoře, brankář padá na něj. Nechápu tohle rozhodnutí, protože jsem přesvědčený, že míč už byl v té době v brance, takže Vašulín vůbec neovlivnil hru brankáře. Už jsem to viděl na videu, i v televizi hodnotili, že to byl regulérní gól," naštvalo kouče Hradce Václava Kotala.

FC Hradec Králové –⁠ Slovan Liberec 1:1 (1:1)

Branky: 27. Vašulín - 30. Frýdek. Rozhodčí: Szikszay - Ratajová, Volf - Starý (video). ŽK: Kučera, Čihák, Pilař, Pudhorocký - Fukala, Bačkovský. Diváci: 6318.

Sestavy:

Hradec: Bajza - Klíma, Čihák, Čech - Čmelík (88. Šašinka), Kodeš, Pudhorocký (85. Dancák), Horák - Kučera, Pilař (90.+3 Hais) - Vašulín (90.+3 Juliš). Trenér: Kotal.
Liberec: Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Mikula - Fukala, Červ, Žambůrek (90.+6 Horský), Ghali (69. Preisler) - Frýdek (90. Višinský), Tupta (90. Varfolomejev) - Kulenovič (69. Rabušic). Trenér: Kozel.

Zlínu se dařilo proti Jablonci z brejků

Velmi vyrovnaný průběh úvodních minut mezi Zlínem a Jabloncem změnil v 19. minutě Antonín Fantiš, kterému se podařilo usměrnit mezi tyče přízemní centr Lukáše Bartošáka. Ševci pak nadále hrozili z nepříjemných protiútoků, další branku však nepřipsali.  

Ihned po výměně stran pak stav srovnával Jakub Martinec, který z bezprostřední blízkosti nenechal nic náhodě. Ševci tak prodloužili sérii bez porážky na čtvrté utkání v řadě.

"Chtěli jsme zde získat tři body, máme jeden, což je asi zasloužený výsledek. Prospali jsme první poločas, špatně jsme dostupovali hráče, prohrávali jsme souboje, což vyhovovalo brejkovým hráčům Zlína, kteří využili naší chyby a dali gól," mrzelo trenéra Jablonce Radoslava Látala. 

FC Zlín –⁠ FK Jablonec 1:1 (1:0)

Branky: 19. Fantiš - 48. Martinec. Rozhodčí: Rouček - Kubr, Hurych - Černý (video). ŽK: Bartošák, Bužek - Hübschman, Krulich. Diváci: 3031.

Sestavy:

Zlín: Dostál - Cedidla, Černín, Simerský, Čelůstka - Janetzký, Bužek - Fantiš (67. Slončík), Tkáč (84. Pidro), Bartošák (67. Dramé) - Vukadinovič (87. Žák). Trenér: Červenka.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar - Hübschman (82. Souček) - Čanturišvili, Chramosta (46. Jovovič), Martinec, Alégué (72. Pleštil) - Krulich (90. Náprstek). Trenér: Látal.

Dynamo poslal ke dnu tabulky Vachoušek

Teplice vlétly do utkání s Českými Budějovicemi s vervou a již v šesté minutě jejich aktivní přístup slavil první plody. Tadeáš Vachoušek si připsal druhou letošní trefu. Po povedené kombinaci se Severočechům podařilo dostat ke střele z vápna, Trubačovi ale míč nesedl ideálně. Do odkryté branky pak míč uklidil devatenáctiletý Vachoušek.

Domácí se hnali za vyrovnáním, recept k úspěchu však hledali marně. Jihočeši padli počtvrté v řadě a utnout smolnou sérii nebude lehké – v dalším kole zavítají na stadion Slavie.

"Zápas jsme si udělali těžký tím, že jsme inkasovali hodně brzy, což Teplicím pomohlo. Mohly se víc soustředit na defenzivu. Na druhou stranu ale náš výkon byl velmi dobrý a jediné, co k tomu chybělo, byla vstřelená branka," hodnotil utkání trenér Budějovických Marek Nikl.

Dynamo České Budějovice –⁠ FK Teplice 0:1 (0:1)

Branka: 6. Vachoušek. Rozhodčí: Zaoral - Matoušek, Žurovec - Radina (video). ŽK: Hubínek, Havel - Mičevič, Jásir, Grigar. Diváci: 1937.

Sestavy:

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký (82. Gantogtoch), Havel, Králik, Trummer - Suchan, Čermák (88. Matouš Nikl), Hubínek (88. Osmančík), Hellebrand, Alli - Adediran (66. Skalák). Trenér: Marek Nikl.
Teplice: Grigar - Knapík, Chaloupek, Mičevič - Bílek (46. Hora, 71. Křišťan), Mareček (71. Havelka), Jukl, Radosta - Trubač (85. Dramé) - Hronek, Vachoušek (59. Jásir). Trenér: Frťala.

Mladou Boleslav spasil Kušejův gól

Slibný začátek utkání předvedli fotbalisté Pardubic. Východočechům se na podmáčeném hřišti dařilo vytvářet šance, k brance to však nevedlo. Nejblíže ke změně stavu měl Bartosz Pikul, s jehož ránou měl brankář domácích Matouš Trmal plné ruce práce. 

Do druhé poloviny pak domácí vstoupili o poznání lépe. Po perfektní přihrávce od Ondřeje Karafiáta otevřel skóre Vasil Kušej. Ten mohl náskok domácích navýšit i za dalších deset minut, obrana Pardubic mu však šanci překazila. Boleslavští potvrdili roli favorita a na domácím hřišti porazili Pardubice 1:0.

"První poločas byl vyrovnaný, bohužel v jeho závěru Tischler neproměnil svoji obrovskou šanci. Na začátku druhého poločasu jsme udělali chybu, jakou jsme za celý první poločas neudělali ani jednou. Zaspali jsme a Kušej to uklidil," mrzelo Radoslava Kováče.

FK Mladá Boleslav –⁠ FK Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 47. Kušej. Rozhodčí: Hocek - Kříž, Černoevič - Kocourek (video). Bez karet. Diváci: 1510.

Sestavy:

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel - Matějovský (84. Poulolo), Sakala - Solomon (65. Ladra), Mareček, Kušej - Hilál (74. Pulkrab). Trenér: Kulič
Pardubice: Budinský - Mareš, Kukučka, Ortiz, Icha - Vacek - Daněk (58. Matoušek), Solil, Tischler (58. Hlavatý), Pikul (73. Patrák) - Zlatohlávek (39. Černý). Trenér: Kováč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články