Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Plzeň rychle otočila v Olomouci a postupuje, čtvrtfinále poháru nemine ani Jablonec

Brzy prohrávali, ale nakonec se radovali z postupu. Fotbalisté Plzně zvítězili v osmifinále domácího poháru v Olomouci 3:1 i díky dvěma brankám záložníka Pavla Šulce. Viktoria proto nebude scházet mezi nejlepší osmičkou MOL Cupu poprvé od jara 2021. Ve druhém čtvrtečním utkání vyhrál Jablonec na stadionu Českých Budějovic 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřihy utkání Olomouc – Plzeň a České Budějovice – Jablonec

Domácí Hanáci začali lépe a už v 7. minutě po akci Zmrzlého otevřel skóre kapitán Breite, který přízemní střelou zpoza pokutového území překonal osmnáctiletého brankáře Baiera. Plzeňští bez reprezentantů (gólmana Staňka, útočníka Chorého, slovenského křídelníka Jirky a liberijského obránce Dweha) ale brzy otočili skóre. V 17. minutě srovnal Cadu po přihrávce Vlkanovy a hned za tři minuty připravil Kliment patičkou gól Šulcovi.

Na začátku druhé půle domácí Juliš nepotrestal chybu v plzeňské rozehrávce a sám před Baierem napálil tyčku. Mladý brankář při třetím soutěžním startu za A-tým Viktorie poté zneškodnil Zmrzlého střelu.

Západočeši tlak Sigmy přečkali a začali útočit. Aktivní Sýkora ještě trefil tyč, ale v 72. minutě už skóroval Šulc po náběhu za obranu a přesném pasu Vlkanovy. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník si v sezoně polepšil na sedm soutěžních gólů.

"Jeli jsme k zápasu bez čtyř reprezentantů, ale dokázali jsme tomu čelit. I po inkasované brance jsme rychle zareagovali a dokázali skóre otočit. Toho si vážím. Měli jsme tam řadu opravdu fotbalových, kvalitních a připravených akcí. Soupeř také nějaké měl, hrál se otevřený fotbal," hodnotil plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Olomoucký kouč Václav Jílek neměl pocit, že by jeho svěřenci herně propadli. "Ale o výsledku rozhodly naše nedůslednost, špatné chování ve vlastním pokutovém území a neefektivita. Vytvořili jsme si čtyři brankové příležitosti, z toho možná dvě úplně stoprocentní. Ale bohužel nám to tam nepadlo, pak je těžké pomýšlet na vítězství."

V Českých Budějovicích rozhodl vlastní gól

Jablonec poslal v Českých Budějovicích do vedení ve 38. minutě Kratochvíl proměněnou penaltou. Hned za tři minuty ale dokázal odpovědět Osmančík po Adediranově přihrávce.

"Začátek byl dobrý, ale zase jsme tam měli pasáž, kdy jsme po dvaceti minutách trochu ustoupili od aktivity. Byla tam část, kdy jsme trochu couvli. Máme fáze dobré a pak z ničeho nic fáze špatné. S tímto se potýkáme už delší dobu," uvedl jablonecký kouč Radoslav Látal.

Zápas i proto rozhodl v 57. minutě smolným vlastním gólem Nikl, od jehož nohy se odrazil míč do sítě po zákroku brankáře Janáčka. Jihočeši, kteří jsou v nejvyšší soutěži na posledním místě, prohráli pátý soutěžní duel po sobě.

"Dali jsme si vlastní gól, je to i nešťastná shoda náhod. Chtěli jsme postoupit. Chtěli jsme, aby si kluci zlepšili sebevědomí. Bohužel se to nepodařilo. Budeme ale pracovat dál," prohlásil českobudějovický asistent trenéra Tomáš Zápotočný

Do pohárového čtvrtfinále už postoupily Sparta Praha, Liberec, Zlín a druholigová Dukla Praha. V pátek třetiligové Velvary přivítají Opavu z druhé nejvyšší soutěže. Závěrečné osmifinále mezi Hradcem Králové a obhájcem trofeje Slavií Praha se odehraje až 6. prosince.

Sigma Olomouc – Viktoria Plzeň 1:3 (1:2)

Branky: 7. Breite – 20. a 72. Šulc, 17. Cadu. Rozhodčí: Černý  Antoníček, Hurych – Berka (video).

Olomouc: Digaňa – Vraštil, Pokorný (46. Navrátil), Novák (46. Sláma) – Křišťál (74. Fiala), Pospíšil, Breite, Zmrzlý – Zorvan, Vodháněl (16. Fortelný) – Juliš. Trenér: Jílek.

Plzeň: Baier – Cadu, Hejda, Hranáč, Jemelka (28. Kopic) – Traoré, Kalvach – Sýkora (90.+1 Řezník), Šulc, Vlkanova (83. Mosquera) – Kliment (83. Bucha). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články