Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň nastoupí před bojem o LM proti Hradci, Slavii čeká Jablonec a Slovácko se utká s Budějovicemi

Třetí kolo nejvyšší domácí soutěže je tu. Bojovat budou zástupci domácí fotbalové scény v evropských pohárech. Plzeň nastoupí proti Hradci Králové, Slavia změří síly s Jabloncem a Slovácko se představí v Českých Budějovicích. Lídra tabulky Liberec čekají poslední Pardubice a Sparta přivítá Olomouc.

Plzeň před rokem prohrála venku s Hradcem 0:1, v předposledním kole nadstavby ale v jeho mladoboleslavském azylu slavila po vítězství 2:0 zisk titulu. Západočeši ovládli dvanáct z posledních 13 vzájemných duelů v nejvyšší soutěži.

Viktoria nastoupí k zápasu po postupu přes Tiraspol do závěrečného předkola Ligy mistrů. "Minule proti Hradci jsme získali titul, všichni si to budeme pamatovat do konce života. Ale už je to minulá sezona. Všichni cítíme, že máme dobře nakročeno v pohárech, ale liga je jiná soutěž. Chceme hrát i v této sezoně nahoře a k tomu patří, že budeme vyhrávat. V Teplicích jsme na úvod ztratili, takže samozřejmě chceme body ze zápasu s Hradcem," uvedl asistent Pavel Horváth, který avizoval, že dojde ke změnám v sestavě.

Také Slavia plánuje rotaci v zahajovací jedenáctce. Úřadující vicemistr remízou 1:1 v odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy v Aténách s Panathinaikosem stvrdil postup do play-off. Červenobílí na úvod ligové sezony překvapivě prohráli s Hradcem, a v Jablonci si proto další ztrátu nechtějí dovolit. Severočechy, kteří stále čekají na úvodní vítězství pod trenérem Davidem Horejšem, porazila Slavia v osmi z posledních devíti duelů nejvyšší soutěže.

"Do hry se dostanou další hráči. Česká liga je oproti evropským zápasům dost specifická, využijeme zase hráče, kteří by to v zápase jako na Panathinaikosu měli hodně složité. Máme dost hráčů a věřím, že to zvládneme," uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Slovácko ve čtvrtek vypadlo ve 3. předkole Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul a před úvodním duelem play-off Konferenční ligy s AIK Stockholm se představí v Českých Budějovicích. Tým z Uherského Hradiště zvítězil v jediném z posledních devíti duelů nejvyšší soutěže na půdě Dynama.

Liberec jako jediný vyhrál obě úvodní kola a vede tabulku. Stoprocentní bilanci bude chtít Slovan udržet proti Pardubicím, které naopak jako jediné ještě nebodovaly. Východočeši hrají domácí zápasy v azylu v pražském Ďolíčku.

"Na tabulku se nedíváme. Jsme rádi za výborný start, ale je to pořád jen začátek. I s nadstavbou se hraje 35 kol, ještě jsme nedoběhli ani pod první kopec. Pardubice prohrály v Plzni gólem až někdy v 75. minutě, takže nic lehkého to rozhodně nebude," poznamenal liberecký trenér Luboš Kozel.

Sparta minulý týden vyhrála v Českých Budějovicích 2:0 a ve čtvrtém soutěžním utkání pod dánským trenérem Brianem Priskem poprvé zvítězila. Navázat na to chtějí Letenští doma proti Olomouci, kterou vede bývalý kouč Pražanů Václav Jílek.

"Vítězství v Budějovicích nám zvedlo sebevědomí. Hráči už dlouho tvrdě pracují, zasloužili si body a vítězný pokřik v šatně. Proti Olomouci to bude těžké utkání. Jejich trenér Jílek, který dříve vedl Spartu, je po taktické stránce hodně šikovný. Viděli jsme to v dubnu, kdy Olomouc Spartu porazila 2:0," připomněl asistent Sparty Thomas Nörgaard.

Ve zbylých zápasech Teplice přivítají Bohemians 1905, v sezoně dosud neporažený nováček z Brna hostí Mladou Boleslav a Ostrava nastoupí proti Zlínu. Trenér Baníku Pavel Vrba odkoučuje 300. duel v české lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články