Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Méně taktiky, více ofenzivy. Hejda očekává v klíčovém boji o titul atraktivní fotbal

Titul mají na dosah, ale čeká je soupeř z nejtěžších. Vedoucí Slavia hostí v klíčovém zápasu Plzeň. Pokud Pražané v Edenu Viktoriány porazí, bude hotovo. Vyhrát potřebují více Západočeši, i proto by mohla být k vidění otevřenější partie než minule. Ve druhém zápase čtvrtý Jablonec v podještědském derby vyzve pátý Liberec.

Brankář Plzně Aleš Hruška likviduje šanci Lukáše Masopusta
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slávisté se naposledy s Plzní potkali na začátku června, kdy před prázdnými tribunami v Edenu remizovali 0:0. Stejný výsledek by tři kola před koncem hrál spíš pro Pražany. "Pro nás klíčový zápas, tam už se hraje o všechno. Musíme hrát na vítězství, takže od toho se bude všechno odvíjet. Uvidíme, jak nám vyjde vstup do zápasu. Samozřejmě tam jedeme vyhrát a udělat pro to maximum," řekl obránce Lukáš Hejda.

Další konfrontace nejlepších dvou českých mužstev současnosti by podle něj mohla nabídnout atraktivní fotbal. "Možná to může být nějak takticky svázané, ale Slavia to bude chtít ukončit a my chceme také vyhrát. Očekávám, že by to mohlo být ofenzivnější," uvažoval bývalý hráč Sparty, Jablonce a Příbrami.

"Máme všechno ve svých rukách a můžeme rozhodnout. Nechceme na nic čekat, protože víme, že pak Plzeň určitě bude svoje zápasy zvládat. Máme mečbol při vlastním podání a je na nás, jestli ho proměníme. Víme, že jsme blízko," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský. "Bereme to jako obrovskou příležitost, ale máme před Plzní veliký respekt, vede jarní tabulku," dodal kouč.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Západočeši na hřišti Slavie naposledy zvítězili v dubnu 2014, od té doby tam šestkrát prohráli a remizovali. "Pro nás je nejsilnější motivace, že jsem přesvědčený, že můžeme hrát lépe na více pozicích než minule, kdy jsme tam v uvozovkách jenom remizovali. Věřím, že to bude naše zbraň," uvedl plzeňský trenér Adrian Gula, jehož svěřenci na jaře vyhráli 10 z 11 ligových utkání.

Rada burcuje před dalším derby: Zbylé zápasy musíme odehrát na krev

Ani jednomu severočeskému týmu vstup do nadstavby výsledkově nevyšel. Jablonec v Plzni podlehl 0:2, Liberec si ze stadionu Sparty odvezl porážku 1:4.

"Jsou před námi čtyři zápasy, musíme je odehrát na krev. V Plzni to bylo z naší strany o hodně lepší než na Bohemians (0:3) a z toho budeme vycházet i pro derby. Čeká nás doma těžký soupeř, ale věřím, že když do toho půjdeme se stejným nasazením a přístupem a lepší finální fází, tak to zvládneme," prohlásil jablonecký kouč Petr Rada.

Liberečtí při posledním derby na začátku měsíce vyhráli v Jablonci 1:0, pokud se to Slovanu povede i ve středu, rivala vystřídá na čtvrté pozici. "Je to velmi dobré mužstvo, vedené velmi zkušeným trenérem. Bude to zajímavá zkušenost, že jsme spolu hráli necelý měsíc zpátky. Jsme rádi, že máme možnost tyhle zápasy absolvovat a nemusíme hrát spodní nebo střední skupinu. Karty jsou rozdané jasně, případné body s Jabloncem a Ostravou mohou hrát velkou roli," uvedl liberecký trenér Pavel Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články