Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Měl jsem zachovat klid, mrzelo po neproměněné šanci Buchu

Neproměněná šance jako chybějící třešnička na dortu. Jubilejní stý zápas v nejvyšší lize odehrál plzeňský Pavel Bucha. V utkání 26. kola s Jabloncem nedokázal proměnit na konci úvodního poločasu vyloženou šanci a Západočeši tak s Jabloncem jen remizovali 0:0. 

Pavel Bucha
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Myslím, že brankář Hanuš nějak šel dopředu na jednu ze stran. Měl jsem zachovat větší klid. Kouknout se na gólmana, co dělá, a řešit to spíš technicky, ne takhle razantně," uvedl po zápase Bucha.

Jeho tým měl i další vyložené šance, v té největší trefil střídající Tomáš Chorý po hodině hry tyč. "Co nám chybělo? Štěstí, klid, nedokážu říct přesně. Bohužel nám to tam dnes nespadlo. Doufejme, že jsme si to schovali na příští zápas (se Slavií)," řekl v klubové nahrávce pro média Bucha, jehož tým vede tabulku o čtyři body před Slavií, která má k dobru nedělní utkání proti Českým Budějovicím.

V Jablonci nastoupil do svého jubilejního utkání v lize. Za 100 zápasů v nejvyšší soutěži dal 20 branek. "Jsem za tu stovku rád, doufám, že v tom budu dál pokračovat. To znamená, že budu dál hrát, budu zdravý a bude mě to bavit," uvedl Bucha, jenž si prvních pět ligových startů coby slávistický odchovanec připsal za tým z Edenu, ale pak se s Pražany nerozešel v nejlepším.

Obtížný terén

Jako tradičně v zimním období se v Jablonci hrálo na těžkém terénu. "Nedovolilo nám to hrát fotbal po zemi a víc se dostat do kombinace a k držení balonu. Ale na to jsme se celý týden připravovali. Věděli jsme, že tady takový terén bude a přizpůsobili tomu hru. Neovlivnilo nás to a hráli jsme to, co jsme chtěli," prohlásil Bucha.

"Hráli jsme jednoduché balony dopředu, snažili se sbírat odražené míče a z toho si postupně vytvářet šance. Nějaké šance jsme si vytvořili, bohužel jsme je neproměnili, takže musíme brát remízu," doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články