Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liga spěje k rozuzlení. Sparta i Jablonec zajíždí v boji o LM ven, přidá se někdo k Opavě?

Další utkání o Evropu i o záchranu se odehrají ve 32. ligovém kole. Za mistrovskou Slavií usilují o druhé místo bok po boku Sparta s Jabloncem. Letenské čeká v neděli zápas v Mladé Boleslavi, klub ze severu Čech bude roli favorita potvrzovat v Příbrami, která za určitých okolností může sestoupit. Definitivu historické účasti v pohárech může eventuálně v předstihu oslavit čtvrté Slovácko.

Šampioni ze Slavie se v neděli proti Karviné pokusí v Edenu protáhnout rekordní sérii ligové neporazitelnosti na 44 zápasů. Pátá Plzeň bude hrát taktéž v neděli ve vršovickém Ďolíčku s nováčkem z Pardubic.

Poslední Opava před týdnem sestoupila a po 32. kole ji mohou doplnit další mužstva. Příbram ztratí naději na záchranu, pokud nevyhraje a Teplice v neděli zdolají České Budějovice. Totéž platí pro brněnskou Zbrojovku, která v předehrávce remizovala v Liberci.

Příbram v sobotu přivítá rozjetý Jablonec, který jedenáct kol po sobě nenašel přemožitele. Boj o záchranu však ještě nevzdává. "Čeká nás velmi náročný soupeř. Jablonec je ve formě. Ale my se nemůžeme dívat na to, s kým hrajeme. Stále se dá hrát o to, co tady všichni chceme," řekl trenér Jozef Valachovič.

Jablonec naopak v boji o druhé místo nebere nic než tři body. Příbram pokořil ve čtyřech z posledních pěti ligových duelů. "Domácí mají motivaci, budou bojovat. Samozřejmě tabulku vidíme, ale jsou před námi ještě tři zápasy. Musíme koukat hlavně na sebe, abychom udělali co nejvíce bodů," prohlásil kouč Petr Rada.

Sparta ve středeční dohrávce udolala Plzeň 3:1, neprohrála šest kol po sobě a posunula se na druhé místo o skóre před Jablonec. V Mladé Boleslavi, která už má od minulého týdne jistou záchranu, však padla v posledních dvou ligových utkáních.

"Předběhli jsme Jablonec, máme výhodnější postavení. Naším úkolem je druhé místo uhrát. Cílem je kvalifikace do Ligy mistrů, protože je to mimořádná soutěž. Hrozně rád bych ji tady na Spartě na podzim zažil," burcoval trenér Pavel Vrba.

Slovácko definitivně v Evropě?

Slovácko je blízko k historické účasti v pohárech, dosud si zahrálo jen už neexistující letní Pohár Intertoto. Tým z Uherského Hradiště bude mít v případě vítězství nad Bohemians 1905 start na evropské scéně téměř jistý a úplnou definitivu může získat díky příznivému výsledku v zápasech Plzně či Liberce. Devátí "Klokani" však bodovali jedenáctkrát za sebou, což je jejich klubový rekord v samostatné lize, a sérii chtějí natáhnout.

"Po naší výhře v Karviné jsme v situaci, že čtvrté místo je opravdu blízko. Podle toho musíme k utkání přistoupit. S maximální koncentrací, nasazením, se snahou prosadit se naší hrou," uvedl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Mistrovská Slavia jako jediná v ligové sezoně dosud neprohrála a neporazitelnost v nejvyšší soutěži může po duelu proti Karviné natáhnout už na 44 střetnutí. "Zbývají tři kola. Sezona byla svým způsobem unikátní, tak by bylo dobré to dotáhnout do konce," řekl trenér Jindřich Trpišovský, jehož svěřence čeká ve čtvrtek finále domácího poháru v Plzni.

Viktoria naopak při obnovené premiéře kouče Bílka prohrála na Spartě a zkomplikovala si boj o Evropu. Západočeši získali z posledních tří ligových duelů jen bod a proti Pardubicím tak neberou nic než vítězství. "Musíme vyhrát za každou cenu. Pokud předvedeme tak náročný výkon, co se týká kondice a fyzičky, jako na Spartě, jsem přesvědčený, že už kluci budou odměněni," má jasno asistent trenéra Pavel Horváth.

Osmá Ostrava doma vyzve čtrnáctý Zlín, který nezvítězil už osm kol a po pondělním odvolání trenéra Bohumila Páníka ho do konce sezony povede kouč B-týmu Jan Jelínek. Poslední Opava přivítá desátou Olomouc. 

Harmonogram utkání 32. kola:

Sobota:
15:00 Opava - Sigma Olomouc
17:00 Ostrava - Zlín
17:00 Příbram - Jablonec
19:30 Slovácko - Bohemians 1905

Neděle:
15:00 Pardubice - Plzeň 
15:00 Teplice - České Budějovice 
17:00 Mladá Boleslav - Sparta Praha 
19:30 Slavia Praha - Karviná

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články