Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Liga jinak. Sto fanoušků v Příbrami, na Slovácku pozápasové ohlasy skrze ampliony

Stále mírně nezvyklý pohled na ochozy. Poprvé po koronavirové pauze se na zápas obnovené ligové sezony dostalo několik desítek fanoušků. Po pondělním dalším uvolnění vládních opatření proti covidu-19 dorazilo na utkání 25. kola mezi Příbramí a Ostravou asi 100 domácích příznivců, a duel tak zdaleka neměl zcela komorní atmosféru. V Mladé Boleslavi zase usedl do hlediště reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý a jeho asistent Jiří Chytrý. Originalitou nešetřili v Uherském Hradišti.

Věrní příbramští fanoušci na utkání proti Baníku
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Zatímco při sobotním úvodním zápase obnovené sezony mezi Teplicemi a Libercem mohlo být na stadionu včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích přítomno jen 150 osob a do hlediště se v netradiční roli podavačů míče dostali jen tři nejvěrnější členové domácího fanklubu, v úterý se soutěž naplno rozběhla už s limitem 300 osob na sportovní akci.

Toho využili Příbramští a volnou kvótu doplnili fanoušky, kteří si zaplatili celoroční permanentku. Příznivci se rozprostřeli na jedné ze dvou podélných tribun tak, aby dodrželi hygienické opatření o rozestupech. Vyvěsili klubové vlajky, přinesli si i bubny a vytvářeli utkání poměrně důstojnou kulisu. Zpoza bran stadionu k hráčům doléhaly tradiční chorály ostravských příznivců, kterých dorazila podpořit Baník asi třicítka.

"Víme, že máme věrné a výborné fanoušky. Ceníme si toho, že za námi jezdí všude. Přijeli, i když věděli, že nebudou moct na stadion. Asi toho moc neviděli, ale my jim děkujeme, protože slyšet byli a pro mužstvo to určitě byla podpora," uvedl ostravský kouč Luboš Kozel.

Hloučky za branami, reprezentační trenéři v rouškách

Ostatní kluby doplnily limit partnery, sponzory a rodinnými příslušníky hráčů. V Mladé Boleslavi při souboji se Slavií Praha se do kvóty 300 lidí vešli trenéři národního týmu, který kvůli koronaviru od loňského listopadu nehrál zápas a neměl sraz. Hlavní kouč Šilhavý ani asistent Chytrý nezapomněli na roušku. Před branami stadionu se sešla hrstka mladoboleslavských fanoušků.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Příbram - Ostrava

Mimo stadion fandilo také asi 20 jabloneckých příznivců při utkání se Zlínem. Skupinka z domácího kotle dokonce viděla ke hřišti, protože se shromáždila za plotem u nekrytého rohu stadionu. Po zápase fanoušci s hráči absolvovali děkovačku. Náhradníci si v Jablonci sedli do prvních řad na tribuně, na lavičky by se totiž při dodržení pravidla o sezení ob místo všichni nevešli.

V Uherském Hradišti si při duelu Slovácka s Olomoucí velmi originálně poradili s nařízením neotvírat tisková střediska pro novináře. Jednotliví aktéři promlouvali po zápase k zástupcům médií skrz reproduktory na stadionu.

Na Teplické, kteří v sobotu při prvním duelu restartované ligy pouštěli při utkání zvukový záznam fandění, tentokrát nikdo z klubů nenavázal. Místa, kde sídlí kotel Slovácka, pokryla mnohametrová vlajka.

Všichni aktéři museli nadále dodržovat řadu přísných hygienických opatření. Týmy stále nemohou k zápasům nastupovat společně, hráči si před výkopem nepodávají ruce a domácí činovníci dezinfikují míče. Oproti sobotnímu duelu však došlo k mírnému uvolnění. Trenéři už například mohli za hráči do šatny a nemuseli mít při koučování roušky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články