Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Jablonecký Holík pohřbil naděje bývalého klubu: Gólu si vážím, neřeším, s kým to bylo

Libor Holík nedává góly každý den. A je jedno, že se nehrálo už více než dva měsíce. Byla to pikantní trefa. Jablonecký bek totiž rozhodl v 31. minutě zápas obnovené ligové sezony proti Zlínu, za který v letech 2017 až 2019 hrával. Už v sobotu ho navíc čeká další zápas proti někdejšímu klubu, tentokrát na půdě Slavie Praha.

Libor Holík se zdraví s Tomášem Poznarem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Holík se snaží hrát hodně aktivně. Na pravé straně hřiště i dnes často vypomáhal v útočné snaze. Navíc osvědčil dobrou orientaci poté, co mu míč do brankové situace postrčil útočník Tomáš Dočekal, který odehrál první ligový zápas za Jablonec.

"Já si toho gólu moc vážím, ale to by bylo proti každému soupeři, neřeším, s kým to bylo. Dnes navíc bylo jedno, kdo to tam dotlačí. Po té dlouhé pauze jsme se potřebovali hlavně chytit," uvedl pro média Holík, který si v 76. ligovém duelu připsal čtvrtou branku.

Ocenil, jak se Jablonec v druhé půli vyrovnal s vyloučením Dominika Plechatého z 48. minuty. "Museli jsme se po vyloučení stáhnout do bloku a hráli jsme to opravdu dobře, pustili jsme je pouze do jedné slibné šance. Bylo to dlouhých 40 minut, ale my to zvládli," řekl Holík, jenž před dvěma týdny oslavil 22. narozeniny.

Diváci chybí i v Jablonci

Přestože se hrálo kvůli limitu 300 osob na stadionu bez fanoušků, mohli Jablonečtí v rohu hřiště oslavit tři body i s hrstkou příznivců, kteří duel sledovali za plotem. "Diváci nám dnes hrozně chyběli, ta atmosféra je bez nich divná. Ano, lépe slyšíme trenéra, lépe si předáváme pokyny se spoluhráči, ale ten fotbal je prostě zvláštní," uvedl Holík.

Už se nemůže dočkat sobotního šlágru na půdě vedoucí Slavie. "Už se na to těšíme. Je sice pravda, že po dnešním vyloučení Plechatého jsme přišli o čtvrtého hráče, ale máme silnou lavičku. Pojedeme tam bez obav," dodal Holík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články