Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Debutant Horváth: Nervozitu jsem viděl u některých kluků, já se těšil

Někdo byl nervózní, někdo se víc těšil. Co dělal Pavel Horváth při ligovém trenérském debutu? To druhé. Pětačtyřicetiletý kouč Příbrami bod za remízu s Baníkem bral.

Pavel Horváth při své ligové trenérské premiéře
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Nebyl jsem nervózní, opravdu jsem se těšil. Bohužel jsem nervozitu cítil a viděl u některých kluků, což je i pochopitelné, protože se fakt dlouho nehrálo. Věřil jsem, že se postupem času víc zklidníme a dostaneme se do hry," řekl Horváth.

Příbramští v zápase 25. kola ani jednou nevystřelili na branku Baníku, prodloužili sérii bez ligového vítězství na 18 utkání a už 481 minut v soutěži neskórovali. "Dnes nám trošku vyhořelo to, že jsme nedokázali dostat dobrý balon před bránu. Myslím, že jsme tam kolikrát byli v dobrém postavení a pohybu a prostě tam balon nepřišel," upozornil Horváth.

Dva méně očekávané tahy

V útoku dal šanci osmatřicetiletému veteránovi Miroslavu Slepičkovi. "Byli bychom nejradši, kdybychom v každém zápase dali tři góly, ale musíme si tu šanci nejdřív připravit. Děláme na tom. Ukazujeme si různé věci, jak dostat balon před bránu, jak zakončovat a dobíhat střely. Zatím se to nedaří," doplnil bývalý plzeňský záložník a kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Příbram - Ostrava

Remízu se čtvrtým Baníkem vzhledem k průběhu duelu bral. "Asi je bod spravedlivý. Ostrava měla taková dvě nebezpečná zakončení hlavou, my jsme měli podobná dvě. Milan Baroš měl asi největší šanci zápasu, kdy mu odskočil balon. Pokud to beru z tohoto pohledu, tak bod pro nás je v tuhle chvíli dobrý. Musíme zabrat v dalších zápasech," konstatoval Horváth.

V brance dal nečekaně přednost teprve devatenáctiletému brankáři Martinu Melicharovi. Ten při své ligové premiéře vychytal čisté konto a Příbram zachránil především reflexivním zákrokem proti hlavičce Patrizia Stronatiho v 77. minutě. "V trénincích se mi líbil a rozhodli jsme se společně s trenéry, že mu dáme šanci. Určitě nás nezklamal," prohlásil Horváth, jenž v minulosti trénoval například Domažlice, Sokolov nebo plzeňský B-tým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články