Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec našel náhradu za Hornyáka. Slovan přebírá Hoftych

Otázka nového libereckého kouče vyřešena. Zsolta Hornyáka, který po sezoně skončil, na lavičce Slovanu nahradí Pavel Hoftych. Dvaapadesátiletý kouč se vrací do české ligy po osmi letech.

"Jsem rád za nabídku a možnost být součástí Slovanu, protože Liberec beru za velmi zajímavou značku v českém fotbalu. Jsem rád za možnost vrátit se do trenérského řemesla," uvedl Hoftych.

K trénování se vrací po třech letech. Od května 2016 působil v Trnavě jako generální manažer a spolu s českým koučem Radoslavem Látalem vloni získali se Spartakem slovenský titul. Po podzimní části uplynulé sezony však oba dva skončili i vzhledem ke špatné ekonomické situaci klubu.

V české lize dosud Hoftych vedl Zlín a Bohemians 1905 s bilancí 32 výher, 33 remíz a 40 porážek. V roce 2013 byl koučem tehdy druholigových Českých Budějovic, trénoval i české mládežnické reprezentace a v letech 2011 až 2012 Trnavu.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem Liberce se stal Hoftych, nahradí Hornyáka

V Liberci se dobře zná s řadou trenérů i sportovním ředitelem Zdeňkem Koukalem. "Mám tady hodně známých, z bývalých spoluhráčů například (asistenta) Míru Holeňáka, v Chebu jsem hrál se Zdeňkem Koukalem. V kontaktu jsem byl například s (trenérem brankářů) Márou Čechem nebo (trenérem juniorky) Petrem Papouškem. Trenérskou licenci jsem studoval s (trenérem juniorky) Petrem Myslivcem nebo (šéftrenérem mládeže) Jiřím Kaiserem," uvedl Hoftych.

"Je to dobrý základ pro to, abych se v novém prostředí rychle zadaptoval a poznal ho. Času je málo, už v pondělí začínáme a musíme ještě nějaké věci dodělat," dodal.

Liberec začne v pondělí letní přípravu fyzickými testy. V uplynulém ročníku Slovan skončil šestý a unikla mu účast v evropských pohárech. Po sezoně rezignoval z osobních důvodů slovenský kouč Hornyák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články