Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kuzmanovič rozvlnil síť Liberce a zajistil Opavě první ligový bod

Po třech úvodních porážkách se nováček nejvyšší soutěže z Opavy dočkal premiérového bodu mezi elitou. V brněnském azylu remizovali svěřenci trenéra Romana Skuhravého s Libercem 1:1. Favorizovanému Slovanu zajistil vedení Roman Potočný, ale kapitán Slezanů Nemanja Kuzmanovič určil konečný výsledek proměněnou penaltou. 

Nemanja Kuzmanovič
zdroj: ČTK autor: Géla František

"Viděli jsme v přímém přenosu mužstvo, které obrovsky chce, ale nervozita mu svazuje nohy. První poločas byl z naší strany křečovitý. Ve hře nebyla kombinace ani nabídka. Byl to nejhorší výkon za mého působení u týmu," řekl opavský trenér Roman Skuhravý.

Přesnější kombinační souhra vynesla Liberci v úvodní čtvrthodině územní převahu. Po sérii rohových kopů se hosté dokonce ujali vedení, ale před tím, než se míč dostal do branky, zahrál rukou liberecký Mikula a rozhodčí Lerch po poradě s asistentem Hockem gól neuznal.

Bojovně naladěná Opava podporovaná více než tisícovkou svých fanoušků postupně srovnala krok, nicméně do šancí se dlouho nedostávala. Až ve 37. minutě našel po trestném kopu Zavadil Simerského, jehož hlavičku stačil brankář vyrazit.

O tři minuty později zahrozil na druhé straně Pešek, který v záklonu sice hlavou přehodil brankáře Fendricha, ale míč se pouze odrazil od břevna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Opava - Slovan Liberec

Po změně stran převzal nováček z Opavy iniciativu. Ve středu pole soupeře přehrával kombinační souhrou, ale z územní převahy si vypracoval jediný náznak šance, když po Zavadilově centru Simerského hlavička skončila v náruči brankáře Hladkého.

Liberec udeřil z rychlého protiútoku v 62. minutě, kdy opavští zadáci nechali volný prostor Potočnému, který zužitkoval precizní přihrávku Ševčíka a vedle bezmocného brankáře Fendricha poslal míč do sítě.

Po inkasované brance Slezané zvýšili své úsilí, trenér Skuhravý postupně pozměnil útočnou dvojici a na hrotu se objevili Kuzmanovič a střídající Smola. Právě Smolu v 75. minutě liberečtí zadáci stáhli ve vápně a z pokutového kopu Kuzmanovič vyrovnal.

Penalta vyvolala pocit křivdy na liberecké straně. "Ptal jsem se Smoly a řekl mi , že to byl normální zákrok. Hráli jsme špatně, ale za tu bídu, kterou jsme předvedli, jsme to mohli ukopat na 1:0," posteskl si brankář Severočechů Hladký, jenž si při penaltě sáhl na míč.

Servítky si nebral střelec jediného gólu Slovanu Roman Potočný. "Nejdříve nám na začátku neuznají gól, když pomezní řekne, že byla před ním ruka. Pak pískne proti nám penaltu, která absolutně nebyla. Koukáme na video, nic tam nebylo. Jsme totálně naštvaní. Kdyby nám dali aspoň regulérní gól. Nekoušu to, ale fotbal hrajeme proto, že nás baví," řekl Potočný.

4. kolo první fotbalové ligy:

SFC Opava - Slovan Liberec 1:1 (0:0)

Branky: 76. Kuzmanovič z pen. - 62. Potočný. Rozhodčí: Lerch - Hock, Ratajová. ŽK: Puškáč, Zavadil, Janetzký - Mikula, Mashike Sukisa, Ševčík, Breite. Diváci: 1236.

Opava: Fendrich - Simerský, Svozil, Helebrand - Kuzmanovič, Janetzký, Schaffartzik, Zavadil (73. Jurečka), Zapalač - Puškáč (46. Hrabina), Juřena (66. Smola). Trenér: Skuhravý.

Liberec: Hladký - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Breite, Mara - Pešek (61. Malinský), Ševčík, Potočný (82. Oršula) - Mashike Sukisa (52. Pázler). Trenér: Hornyák.

Roman Skuhravý (trenér Opavy): "Nebudu dnes hodnotit zápas, jak jsem jej viděl. To je poslední věc, která by našemu týmu pomohla. Viděli jsme v přímém přenosu mužstvo, které obrovsky chce, ale nervozita mu svazuje nohy. První poločas byl z naší strany křečovitý. Ve hře nebyla kombinace ani nabídky. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe. Nechtěl jsem střídat, ale Puškáč měl lehký otřes mozku. Když to po naší šanci vypadalo, že bychom mohli zápas zvládnout, tak jsme udělali dětinskou chybu a Potočný ji potrestal. Beru jako plus, že se nám podařilo vyrovnat. Od toho se můžeme odpíchnout. Snahu jsme měli, ale fotbalová kvalita na naší straně nebyla. Byl to nejhorší výkon za mého působení u týmu."

Zsolt Hornyák (trenér Liberce): "Ztratili jsme zbytečně dva body. Ale díváme se dopředu. Předvedli jsme dobrou hru a je škoda, že jsme výkon výsledkově nepotvrdili. Měli jsme vstřelit tři nebo čtyři branky, aby bylo utkání pro nás vítězné. Bohužel jsme v konci přišli o jednobrankový náskok. Ale tým zaslouží ocenění za charakter a statečnost, s jakou bojoval až do konce. Kdybychom byli lepší v koncovce, tak bychom se nemuseli bavit o sporných momentech. Opava hrála kombinační fotbal, což nám vyhovuje. Udělala ale dnes zbytečné chyby ve středu pole, kde ztrácela míče."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články