Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Slavia má čtvrtou výhru za sebou, duel v Boleslavi rozhodl Škoda

Chyba domácího brankáře Šedy a gólová hlavička Milana Škody ze 34. minuty rozhodly o vítězství fotbalistů Slavie v předehrávce 4. kola na hřišti Mladé Boleslavi. Pražané s řadou změn v sestavě byli většinu času aktivnější, nedokázali ale přidat druhou branku a v nastaveném čase je za to málem ztrestal Konaté. Exsparťanský záložník ale ve vyložené šanci netrefil branku a Boleslav tak ani ve druhém domácím zápase v sezoně neskórovala.

Milan Škoda se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slávistický kouč Trpišovský udělal pět změn oproti úternímu úvodnímu utkání kvalifikace Ligy mistrů s Dynamem Kyjev (1:1) a z toho tři byly v obraně.

Do základní sestavy nově nasadil tři letní posily beka Zeleného, záložníka Balutu a útočníka Olayinku, stopera Pokorného a dalšího zadáka Frydrycha.

Boleslav začala souboj své nejhorší obrany soutěže se slávistickým nejlepším útokem aktivně a ve třetí minutě mohla otevřít skóre.Hubínkovu tečovanou střelu však vykopl z brankové čáry Pokorný a dorážku zase vyhlavičkoval Zelený.

Slavia postupně získala převahu a ve 20. minutě měl šanci Baluta, kterého vychytal Šeda. Zeleného zakončení srazil Křapka na roh a na druhé straně po půlhodině přizvedl Komličenkovu hlavičku nad branku gólman Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Slavia

Jeho protějšek mezi tyčemi Šeda pak pomohl hostům k vedení, když špatně vyběhl na centr od Ngadeua, nechal se přehlavičkovat Škodou a míč obloučkem zapadl do sítě. Slávistický kapitán si připsal třetí gól v ligové sezoně.

"Míša měl hodně času a dal mi skvělý balon za obranu. Cítil jsem, že jde gólman ven, ale byl tam pozdě a přehlavičkoval jsem ho," uvedl Škoda.

"Musím to vzít na sebe. Věřil jsem si, že ten souboj vyhraju, ale byl jsem tam bohužel později. Škoďák mi to lízl přes rukavice a zapadlo to do brány," doplnil Šeda.

Odpovědět mohl Hubínek, ale vystřelil vedle. Pražané do pauzy ještě dvakrát zahrozili z centru, Škoda i Olayinka však hlavičkovali vedle.

Po přestávce domácí vysunuli hru a přidali, k velkým šancím to ale nevedlo. Pražané hlídali náskok a v nezáživném a rozkouskovaném poločase tři body udrželi.

I když ve třetí minutě nastavení jim pořádně zatrnulo. Po Frydrychově chybě se zjevil sám před Kolářem Konaté, mířil však vedle. V součtu s dubnovým domácím pohárem porazili slávisté Boleslav pošesté za sebou.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 34. Škoda. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Podaný. ŽK: Ladra (Boleslav). Diváci: 4932.

Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Král, Keresteš - Hůlka, Hubínek (82. Přikryl) - Pauschek (60. Diviš), Ladra (89. Valenta), Konaté - Komličenko. Trenér: Weber.

Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Pokorný, Zelený - Souček - Baluta, Hušbauer, Stoch (90. Bořil), Olayinka (58. Zmrhal) - Škoda (81. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Pokud týmy mimo první čtyřku chtějí uspět se Slavií, musejí být precizní v defenzivě a z dvou tří gólových šancí nějakou proměnit. Nám se nepovedlo ani jedno, přestože výkon byl snaživý a nebyl špatný. Z taktického pohledu to kluci plnili dobře, nepouštěli jsme Slavii až do takových věcí, jako měla proti Karviné a Opavě. Ale bez vstřelené branky a s chybou v defenzivě je to složité."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Boleslav na nás vlítla a na začátku jsme přežili největší šanci soupeře. Potom se náš výkon postupně zlepšoval. Nevypracovali jsme si moc šancí, ale Boleslav vlastně pak už nic neměla, až v poslední minutě. Samozřejmě mi zatrnulo, bylo by nepříjemné ztratit body v posledních sekundách. Celkově jsem rád, že jsme to zvládli, i když výkon nebyl nijak oslnivý a top."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články