Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Jablonec si smlsnul na Karviné a slaví první podzimní vítězství

Nejlepší tým uplynulého jara z Jablonce se na čtvrtý pokus dočkal premiérového podzimního skalpu soupeře. Před vlastními příznivci nezaváhal a deklasoval trápící se Karvinou 4:1. Zářil především Jan Chramosta, který oslavil kýžený start v základní sestavě bilancí 1+1. Slezané naopak prohráli i počtvrté a zůstávají u dna tabulky. 

Utkání Jablonec - Karviná
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jsem rád, že jsme vyhráli. To víte, že jsem si oddechl. Každé vítězství je důležité, hlavně pro sebevědomí hráčů. Jsem hlavně rád za ně, v předchozích třech zápasech hráli dobře a nedostali vítězství," řekl jablonecký kouč Petr Rada.

Souboj dvou týmů, jimž výsledkově nevyšla dosavadní tři kola, začal aktivněji Jablonec. Po sedmi minutách upadl ve vápně Doležal, ale penalta se nepískala, stejně jako o devět minut později po zákroku na Masopusta. Mezitím utekl Jovovič a hostující tým zachránila tyč.

I Karviná brzy zahrozila. Panákův volej nicméně vyrazil brankář Hrubý a následně se dvakrát neprosadil Janečka. Hlavně jeho šance ve 24. minutě byla gólová, když se ocitl sám před brankou, ale domácí gólman střelu srazil na tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jablonec - Karviná

"Kdybych dal gól, zápas by se určitě vyvíjel jinak. Tam se to lámalo. Mohl jsem to trefit víc k tyči, nebo to dát prudší, aby na to brankář nereagoval. Chytil to dobře, ale byla to obrovská šance, takže moje chyba, že jsem nedal gól," konstatoval Janečka.

Jablonci pomohl k vedení zkrat letní posily soupeře Kocsise, který zahrál pomalou malou domů  přihrávku vystihl Chramosta a s přehledem překonal Berkovce. Domácí útočník dal svůj první gól v sezoně a ještě do přestávky Severočeši zvýšili. Na začátku první nastavené minuty úvodní půle totiž nacentroval z rohového kopu Trávník a také hlavičkující Doležal zaznamenal svou premiérovou trefu v letošním ročníku.

Osm minut po pauze přidal Jablonec třetí gól. Akce začala Hübschmanovou kolmicí, Chramosta si narazil se spoluhráčem a přihrál před prázdnou branku Masopustovi, jenž ve skluzu dorazil do sítě.

Obrana hostů absolutně nestíhala a během tří minut ji od dalších tří inkasovaných branek zachránil Berkovec. Ve vyložených šancích vychytal postupně Chramostu, Doležala i Jovoviče, ale v 72. minutě už kapituloval, když ho po Masopustově stříleném centru nešťastným zásahem překonal spoluhráč Janečka.

Severočeši měli po třech kolech s dvěma góly nejhorší útok, dnes si však skóre výrazně vylepšili. V 78. minutě neproměnil další velkou šanci střídající Ikaunieks a v první minutě nastavení se prosadili i hosté zásluhou Budínského.

"Věděli jsme, že za prvních pět kol máme tři mančafty, které hrají poháry, a do toho přebudováváme tým. Věděli jsme, co nás čeká. Mužstvo na to bylo připravené, že může nastat i taková situace," uvedl trenér Karviné Roman Nádvorník.

4. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - MFK Karviná 4:1 (2:0)

Branky: 28. Chramosta, 45.+1 Doležal, 53. Masopust, 72. vlastní Janečka - 90.+1 Budínský. Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Caletka. ŽK: Budínský. Diváci: 2826.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Břečka, Lischka, Hanousek - Masopust (75. Jankovič), Trávník, Hübschman, Jovovič (80. Považanec) - Chramosta, Doležal (67. Ikaunieks). Trenér: Rada.

Karviná: Berkovec - Čolič, Janečka, Kocsis (46. Šisler), Tusjak (78. Guba) - Mertelj - Moravec, Budínský, Panák (60. Suchan), Letič - Wágner. Trenér: Nádvorník.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Jsem rád, že jsme vyhráli. To víte, že jsem si oddechl. Každé vítězství je důležité, hlavně pro sebevědomí hráčů. Jsem hlavně rád za hráče. V předchozích třech zápasech hráli dobře a nedostali vítězství. V úvodu jsme zase neproměnili dvě šance, což nás teď provází. Pak jsme se mohli dostat do problémů, když jsme přečkali dvě šance. Myslím ale, že jsme udávali tempo hry. První gól jsme dali po chybné malé domů, kterou Chramosta vystihl a proměnil to zkušeně. Gól před půlí na 2:0 nás pak uklidnil. Soupeř se snažil v druhé půli se zápasem něco udělat, ale potom jsme se dostali do vedení 3:0, když to tam Masopust zavřel. Další tři čtyři vyložené šance jsme neproměnili a čtvrtý gól byl vlastní. Mrzí mě, že jsme v závěru neudrželi nulu, ten gól byl zbytečný. Vyhráli jsme zaslouženě."

Roman Nádvorník (trenér Karviné):  "Myslím, že jsme vstoupili do zápasu dobře. Do 28. minuty měl Jablonec jednu gólovou šanci, my dvě. Co jsme vyvedli ve 28. minutě, kdy jsme darovali Jablonci gól, to se nevidí na žákovské úrovni. Jablonec to posadilo do sedla a pak jsme dostali hloupý gól do kabiny. Prvních deset minut druhé půle jsme zase začali hrát a pak jsme dostali gól. Trápí nás individuální chyby v obranné činnosti. Hráli jsme kombinačně, nebyli jsme zalezlí, ale co dokážeme vytvořit dozadu, to je neuvěřitelné. Je mi líto Máry Janečka, který byl dnes jeden z našich nejlepších hráčů. Měl na noze během prvních 25 minut dva góly, bohužel si to pak srazil do vlastní brány. Potkalo ho to dvakrát, má teď smolné období. Věděli jsme, že za prvních pět kol máme tři mančafty, které hrají poháry, a do toho přebudováváme tým. Věděli jsme, co nás čeká. Mužstvo na to bylo připravené, že prvních pět kol je pro nás těžkých a že může nastat i taková situace. Máme za sebou čtyři a hrajeme doma s Plzní, což bude ještě těžší. Do každého zápasu jdeme s tím, že to chceme zvládnout."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články