Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Krmenčík: Je jedno, jestli vyhrajete 1:0 nebo 5:0, hlavní jsou tři body

Obhájce titulu z Plzně už ve třech po sobě jdoucích zápasech první fotbalové ligy uhrál nejtěsnější možné vítězství 1:0. Jedním z hlavních faktorů je defenzivní pojetí soupeřů proti Viktorii. Při sobotní výhře ve čtvrtém kole proti Zlínu se pral klíčový forvard Plzně Michael Krmenčík se třemi obránci v pětičlenném systému defenzivy Fastavu. 

Plzeňský Michael Krmenčík proti zlínskému Ibrahimu Traorému
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Musím pochválit Zlín, protože bránil opravdu dobře, v pěti lidech. Zajišťovali se a nám se tam strašně těžko dostávalo. Viz první poločas, kdy jsme vůbec nehráli náš fotbal. Druhý jsme se rozehráli a už jsem nás poznával," řekl Krmenčík.

Očekává, že i další soupeři zkusí na Viktorii pětičlennou defenzivu. "Jsme dopředu hrozně silní a oni to s námi asi budou mít těžké. Nám se do toho hraje špatně, kór mně, protože mě tam brání tři hráči a mám to ještě o něco těžší," uvedl pětadvacetiletý útočník.

Utkání se Zlínem rozhodl v 77. minutě. Gólman Stanislav Dostál míč po centru vyboxoval jen před sebe a Krmenčík ho pohotově poslal do branky. Nejlepší plzeňský střelec se v nové sezoně trefil potřetí. "Čekal jsem na jednu příležitost za zápas a ona naštěstí přišla. Jsem rád, že jsem to nějak propálil k tyči a vyhráli jsme," prohlásil rodák z Kraslic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

V nastavení mohl přidat pojistku, ale po úniku přehodil i branku. "Přiznám se, že už jsem neměl sílu a chytaly mě křeče. Viděl jsem, že jejich gólman je trochu venku, tak jsem to zkusil na zadní tyč a šlo to kousek mimo. Nemohl jsem běžet. Kdybych měl sílu, zkusím to vzít do prázdné branky, ale už jsem fakt nemohl," řekl Krmenčík.

Neřeší, že se Západočeši v úvodu nového ročníku trápí v koncovce a ze čtyř kol zvítězili potřetí nejtěsnějším výsledkem, všech šest gólů navíc vstřelili až ve druhém poločase. "Myslím, že když vyhrajeme 1:0, tak jsou to stejné tři body. Trápení to asi není," podotkl Krmenčík.

Plzeň udržela v tabulce druhé místo o skóre za pražskou Slavií. "Je začátek sezony, takže bych tu nedělal nějaké závěry. Jsem rád, že jsme vyhráli všechny zápasy od začátku ligy. Je jedno, jestli 1:0, 3:0, nebo 5:0. Hlavní jsou tři body, které se budou počítat," upozornil nejlepší kanonýr minulé sezony nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články