Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň znovu spasil Krmenčík. Gólem zařídil výhru nad Zlínem

Obhájce titulu vyhrál potřetí v řadě 1:0. Plzeňští fotbalisté zvládli utkání proti Zlínu podobně jako předchozí domácí střetnutí proti Liberci. A to tak, že se prosadil jejich elitní forvard Michael Krmenčík. V 77. minutě úspěšnou dorážkou zajistil svému týmu tři body, Viktoria je v novém ročníku zatím stoprocentní. Na vítězství nic nezměnilo ani vyloučení plzeňského Jana Kopice v nastaveném čase.

Michael Krmenčík
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň začala aktivněji a po několika náznacích si v sedmé minutě vytvořila i první větší šanci  Čermák dostal před šestnáctkou prostor ke střele, ale těsně minul branku. O chvíli později Čermák nepřesně i hlavičkoval.

"V prvním poločase jsme se hodně soustředili na defenzivu, byl tam vidět takový přílišný respekt k soupeři," řekl zlínský trenér Bílek.

Zlínští se postupem času ještě hlouběji zatáhli a nenechávali soupeři prakticky žádný prostor. Domácí sice drželi míč, ale do zakončení se moc nedostávali. Až krátce před pauzou přestřelili Hrošovský i Limberský.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. Podiovu tvrdou ránu s problémy vytěsnil Kozáčik a slovenský brankář o chvíli později chytil i Džafičův přízemní pokus.

Komplikace pro Plzeň přišla v 57. minutě, kdy ze hřiště odkulhal záložník Hořava a vystřídal ho Procházka. Slovenská letní posila hned po příchodu na hřiště z dálky vyzkoušela pozornost brankáře Dostála.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

Po hodině hry se Krmenčík položil do Zemanova centru a míč z jeho hlavičky obloučkem dopadl na břevno zlínské branky. Plzeň stupňovala tlak a po rohu vypálil vedle Pernica.

V 77. minutě Viktoria otevřela skóre. Procházkův centr vyboxoval Dostál jen před sebe a Krmenčík míč pohotově poslal do branky. Reprezentační útočník dal třetí ligový gól v sezoně. "Čekal jsem na jednu příležitost za zápas a ona naštěstí přišla. Jsem rád, že jsem to nějak propálil k tyči a vyhráli jsme," prohlásil Krmenčík.

Hronek mohl vzápětí odpovědět, ale Kozáčik jeho střelu vytáhnul na tyčku. Osamocený Buchta poté hlavičkoval těsně nad branku. Plzeň v závěru těsný náskok udržela, přestože v nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Kopic. Těsně před koncem v oslabení mohl přidat pojistku Krmenčík, jenže po úniku obloučkem minul branku.

"Závěr už byl takový křečovitý, kdy jsme ten výsledek víceméně ukopali," přiznal Vrba, který se zlobil na Kopice. "Určitě mu to vyčítám. Kdyby se to stalo před pěti lety, tak Pavel Horváth by tam tři minuty dohrál u praporku a nebyl by vůbec žádný problém. Honza Kopic z toho chtěl fantasticky vyjet a nakonec dostal druhou žlutou kartu, což je z mého pohledu nenormální," dodal plzeňský kouč.

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 77. Krmenčík. Rozhodčí: Zelinka - Melichar, Kotalík. ŽK: Kopic - Hnaníček, Džafič, Matejov, Bačo. ČK: 90.+1 Kopic. Diváci: 10.102.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník, Pernica, Limberský - Hořava (57. Procházka), Hrošovský - Zeman (84. Petržela), Čermák (67. Chorý), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Zlín: Dostál - Hnaníček (87. Bačo), Buchta, Gajič - Podio - Matejov, Traoré, Hronek (82. Slaměna), Bartošák - Beauguel, Džafič (82. Jakubov). Trenér: Bílek.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "My jsme se strašně těžko prosazovali proti dobře organizované hře Zlína, který hrál v rozestavení 5-3-2. Bohužel jsme se nedokázali prosazovat v křídelních prostorech, jak jsme si představovali. Jeden na jednoho jsme snad ani jednou za celý zápas neudělali. V přechodové fázi to nebylo úplně nejrychlejší, jak bychom chtěli. Nevyšel nám začátek druhého poločasu, potom mi to připadalo, že jsme z toho takoví divní. Naštěstí jsme dali gól. Závěr už byl takový křečovitý, kdy jsme ten výsledek víceméně ukopali."

Michal Bílek (trenér Zlína): "Sehráli jsme dva rozdílné poločasy. V tom prvním jsme se hodně soustředili na defenzivu, byl tam vidět takový přílišný respekt k soupeři. My si v kabině řekli, že musíme hrát odvážněji. Ve druhé půli jsme to víc vytáhli, odehráli jsme to podstatně lépe, měli jsme několik brankových příležitostí. Domácí se strachovali o výsledek až do konce. Cítím, že moji hráči ve druhé půli předvedli výborný výkon, bohužel aspoň na bod nám to nestačilo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články