Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

BLOG: Sparta se stmeluje, Viktoria hlídá ega a Slavia ví, kde ještě přidat

Tři zápasy, tři výhry, devět bodů. Tři největší favoriti fotbalové ligy hned od začátku drží své ambice vysoko. Plzeň, Slavia i Sparta jsou zatím stoprocentní a hlídají si špici tabulky, ale všechno ještě ideální rozhodně není.

Peter Olayinka se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Cizinecká legie se probouzí

Ve Spartě zatím stále hledají dávno ztracenou pohodu, konstantní herní projev a po odchodu Davida Lafaty hlavně střelce. Progres je tu ale přece jen vidět. Od propadáku se Suboticí v Novém Sadu v předkole Evropské ligy začala cizinecká legie z Letné víc fungovat dohromady.  

Začala si vytvářet šance, ale zatím má problém s jejich realizací. Takže dočasný trenér Zdeněk Ščasný, který nahradil odvolaného Pavla Hapala a je současně sportovním ředitelem, si po slabším výkonu ve druhém poločase a ubojované výhře doma nad Slováckem 1:0 oddechl: "Jsem moc spokojený, že jsme vyhráli." To prozrazuje, že dávno ztracená suverenita se ještě nekoná. 

Doladit by to na Letné měli do poloviny září, kdy ambiciózní celek čeká zatěžkávací program – nejdřív jede do Ostravy, pak hostí Liberec a hned poté do Plzně a Olomouce. A začátkem listopadu derby se Slavií.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Slovácko

Plzeň drží silná lavička

Hledá se střelec. To zatím platí i pro mistra z Plzně, který má po třech ligových zápasech také skóre 5:1 jako Sparta. I když nejlepší kanonýr minulé sezony Michael Krmenčík se zdá být připraven k návratu do staré formy. Zatím mu to tam ale nepadá, jak býval zvyklý. V sobotu v Olomouci měl tři tutovky a výhru nakonec zachránil až těsně před koncem prvním gólem v lize Roman Procházka. 

Právě na Hané se projevila síla kádru Viktorie. Všichni chtějí hrát a bojují o to na hřišti. Takže střídající Martin Zeman krásně nacentroval na střídajícího Procházku a… příští týden možná budou oba v základu. Tak to má být a trenér Pavel Vrba určitě věří, že ega hráčů, i těch na lavičce, dokáže v těchto mezích i udržet. 

Viktoria zatím měla o něco těžší los než Sparta – když po výhře na Julisce nad Duklou 3:1 porazila doma Liberec 1:0. Tomu mohla ve druhém poločase na cestu domů přidat další góly, jenže to zatím drhne… 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Plzeň

Slavii to střílí, ale pozor na výpadky

Střelecky jsou na tom zatím nejlépe v pražském Edenu – 10:1. Naposledy Slavia porazila doma Opavu 3:1, ale za stavu 2:0 najednou pustili červenobílí nejlepší celek minulého ročníku druhé ligy do hry. A kdyby Nemanja Kuzmanovič, který pak snížil krásným gólem na 1:2, a Matěj Helebrand proměnili své tutovky, mohla být bohorovnost slávistů pryč.  

Na kdyby se ale nehraje a trenér Jindřich Trpišovský si je výpadku vědom. "Pořád je na čem pracovat," konstatoval kouč po utkání, v němž výhru pojistil v nastaveném čase střídající Peter Olayinka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Opava

Tři favorité se rozeběhli k titulu po různých cestách a která je ta nejsprávnější, se teprve ukáže. Hodně může napovědět zápas Slavia - Plzeň prvního září v Edenu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články