Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kozel pozvedl Liberec a přivítá s ním Baník. Plzeň si chce upevnit vedení a hraje se Zlínem

Kromě nedělního pražského derby mezi Spartou a obhájcem titulu Slavií se o víkendu v 10. kole první fotbalové ligy odehraje dalších sedm zápasů. Vedoucí Plzeň přivítá trápící se Zlín, čtvrtá Ostrava se představí v Liberci. Účastník Evropské konferenční ligy Jablonec nastoupí na hřišti nováčka Hradce Králové. Teplice proti Slovácku poprvé povede trenér Jiří Jarošík.

Plzeň vyhrála poslední tři kola a doma v lize porazila Zlín čtyřikrát po sobě. "Ševci" v nejvyšší soutěži nebodovali třikrát v řadě. "Zlínu se teď výsledkově nepovedly poslední zápasy, ale co jsme měli možnost vidět, tak v nich měli velmi zajímavé fáze. Věříme ale tomu, že v domácím zápase se prosadíme," řekl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth.

Ostrava čtyři kola po sobě neprohrála, z toho třikrát zvítězila, a nebodovala v jediném z posledních osmi ligových utkání. V Liberci však nevyhrála v 11 ligových duelech za sebou. Slovan poslední dvě kola vyhrál a pod trenérem Lubošem Kozlem, který Baník vedl, bodoval ve všech třech ligových zápasech. Kouč Slezanů Ondřej Smetana zase za Severočechy hrál.

"Chceme se odrazit od zodpovědného a disciplinovaného výkonu. Daří se nám teď sbírat body, ale není to samozřejmost a musíme si to na hřišti v každém utkání odpracovat," uvedl asistent trenéra Ostravy Jan Baránek mladší.

Ligové dění rozebral i Fotbal fokus podcast:

Jablonec ve čtvrtek prohrál ve 2. kole skupiny Evropské konferenční ligy v Alkmaaru 0:1 a v lize vyhrál jediný z posledních osmi duelů. S Hradcem Králové však od srpna 2010 neprohrál v 10 ligových zápasech po sobě. "Herní projev není vůbec špatný, myslím, že je na dobré úrovni. To, co nás trápí, je střílení branek. To je asi náš největší problém v lize i v pohárech. Je mi smutno, že dobré výkony nepodložíme brankami," prohlásil trenér Jablonce Petr Rada.

Teplice nezvítězily v nejvyšší soutěži pětkrát po sobě a po nedělní bezbrankové remíze s Olomoucí odvolaly trenéra Radima Kučeru. Z druholigového Prostějova přišel Jarošík. "Od mého příchodu je to vše rychlé. Chceme do kluků napumpovat hlavně elán. Při zápase chci vidět charaktery. Co se nominace týče, budu koukat hlavně na to, kdo bude zdravý," konstatoval bývalý hráč Sparty, CSKA Moskva, Chelsea nebo Celticu Glasgow.

Severočeši od prosince venku v lize nezvítězili ve 14 zápasech v řadě. Slovácko nezdolali v posledních čtyřech ligových utkáních. Tým z Uherského Hradiště vyhrál tři z uplynulých čtyř kol.

Bohemians 1905, kteří poslední dvě kola prohráli a inkasovali v nich devět gólů, přivítají v Ďolíčku Olomouc. Sigma v lize neprohrála sedmkrát za sebou, v posledních třech kolech ale remizovala.

Karviná hostí Mladou Boleslav. Slezané v lize desetkrát po sobě nevyhráli a jsou jediným týmem v sezoně nejvyšší soutěže bez vítězství. Souboj bude pikantní pro jejich trenéra Jozefa Webera, který předtím Boleslav vedl. Středočeši naplno nebodovali čtyři kola za sebou.

České Budějovice se doma utkají s Pardubicemi, které v minulé ligové sezoně dvakrát porazily 2:0. Pardubice vyhrály jediné z devíti kol.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články