Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kolik stál Sima a proč mu překládal Ibra? Slávisté také o kometě Kuchtovi a možném přestupu Koláře

Slavia vede domácí nejvyšší soutěž, čeká ji play-off Evropské ligy, Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem jsou zásadní součástí West Hamu United. Sešívaní zkrátka jedou. V kurzu jsou teď hlavně dvě jejich jména: Abdallah Sima a Jan Kuchta. Ze spolehlivých střelců mnoha branek klubu jsou logicky nadšení i trenér Jindřich Trpišovský a jeho asistent Zdeněk Houštecký. Ale nejen z nich. Co vše zaznělo v rozhovoru pro ČT sport v pořadu Dohráno Plus? Utkání Slavia - Leicester sledujte živě od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Kuchta a Sima ze Slavie slaví gól
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Zdeněk Houštecký o Simovi a Kuchtovi:

"Nemáme strach o nikoho z těch kluků, co tu máme. Kluci, co sem přijdou, se strašně rychle adaptujou. Vidíme to my i fanoušci. Adaptujou se díky klukům, co je rychle přijmou do kabiny. Je to o hodně lehčí se přizpůsobit. Nikdo jim neháže klacky pod nohy. Je tu výborná parta."

"Simovi hodne věřil Jindra, s Nice dostal šanci i Kuchta, to jim strašně pomohlo a od té doby šlape celý tým. Hrají dopředu i dozadu, všichni brání i útočí. Je to dobře nastavený a doufám, že to tak vydrží. V Kuchtovi jsme viděli potenciál. Dneska je tady, dává góly, pomáhá týmu, šlape nám to."

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

Jindřich Trpišovský o Simovi:

"My jsme jen zvažovali, kdy bude pravý moment ho tam dát od začátku, kdy bude ta vhodná doba. Je to strašně chytrej kluk, je skromnej v kabině, na hřišti. Klukům říkám, že by to takhle mělo bejt. Na hřišti dravci a v kabině mezi sebou pevně dané vztahy."

"Sima byl úkaz. Našli ho naši skauti, nebyl problém ho sem dostat. Byla to položka někde mezi dvěma až třemi miliony korun, ale furt to byl útočník do béčka a nebylo jednoduché to prosadit."

"Po čtyřech trénincích jsme se rozhodli, kdy ho dáme na soupisku. Komunikace na hřišti nebyla jednoduchá. Neuměl česky ani anglicky. Hodně nám pomáhal Ibra (záložník Ibrahim Traoré, pozn. red.)."

Ondřej Kúdela o Kuchtovi:

"Jsem rád, že to Honzovi padá, je v pohodě i v osobním životě. Je tam znát všechno, ty nádoby se spojí. Je na vrcholu a jsme rádi, že se mu daří."

Fotbal fokus podcast: Čím by mohla Slavia překvapit Leicester?

Jindřich Trpišovský o hostování Petara Musy v Unionu Berlín:

"První nabídka byla hostování s opcí, což jsme nechtěli, čeká ho Euro 21 za měsíc, kde nastupoval v kvalifikaci jako útočník číslo jedna. Abyste si tu pozici udržel, tak musíte hrát. Vyhodnotili jsme si, že pro všechny je to dobrý krok. Čerpá tam zkušenosti. Povedlo se vyjednat úžasnou věc, zkusí si Bundesligu, může si udělat jméno a v létě se nám vrátí zpátky."

Jindřich Trpišovský o možném návratu Jaromíra Zmrhala:

"To téma nebylo, ani se to neřešilo. Na křídelních pozicích máme silnou obsazenost. V tuhle chvíli by to nedávalo smysl. Jarda řešil to, že chce hrát."

Sport
zdroj: ČT4

Jindřich Trpišovský o hostování Simona Deliho:

"Je do konce léta bez opce. Za Petara jsme dostali velice slušný peníze, které umožnily, aby přišel Simon. Je to tam podobný jako u Zmrhyho, potřeboval hrát. Ke Slavii má velký vztah, chtěl nám pomoct, je to pro něj správná volba."

Ondřej Kolář o možném přestupu:

"Cíl každého fotbalisty je dostat se do zahraničí. Nechci se tím tajit, chtěl bych si to zkusit. Ale budu vyčkávat na nějakou nabídku, pak se o tom pobavím s trenéry a zvážím, jestli někam jít."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články