Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Na Slavii se hrne válec z Leicesteru. Vardy je nebezpečný jako Messi, upozorňuje Trpišovský

Slavia se chystá na první dějství důležitého dvojzápasu v rámci vyřazovací části Evropské ligy. Už ve čtvrtek v Edenu přivítají Leicester, třetí celek Premier League. A Jindřich Trpišovský už pomalu, ale jistě skládá mozaiku toho, s čím na anglický celek jeho svěřenci vyrukují. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 18:30.

Jamie Vardy z Leicesteru (uprostřed) oslavuje gól
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

"Něco máme v hlavě, je to náročný soupeř. Používají různá rozestavení, klidně tři čtyři v zápase," upozorňuje Trpišovský v rozhovoru pro ČT sport.

A hned pokračuje: "Bylo složitější se na to připravit. Budeme čekat na personální obsazení, s jakým do toho prvního zápasu vstoupí. Do poslední chvíle budeme čekat, s kým přicestují," říká trenér sešívaných.

Pro styl hry Leicesteru podle Trpišovského je důležité, zda je na hřišti obávaný útočník James Vardy a ofenzivní záložník James Maddison. "To je rozhodující," tvrdí.

Fotbal fokus podcast: Čím by mohla Slavia překvapit Leicester?

Je si moc dobře vědom toho, jak silné mužstvo do Prahy, kam dostal zdravotní výjimku, přijede.

"Hrajeme s tím nejlepším, co na světě je. Poráží silné týmy, pro nás je to speciální. Má jiný styl než týmy, s nimiž jsme se potkali předtím. A jsou tam zajímaví hráči."

Trpišovský speciálně znovu upozorňuje na Vardyho. "Proti němu se povede hrát třeba jednou za život. Možná nemá takové jméno, ale ohledně nebezpečnosti patří mezi hráče typu Messi."

On i celé mužstvo samozřejmě zápasy anglické nejvyšší soutěže sledují, takže vědí, na co se připravit.

Ondřej Kúdela:

"Čeká nás těžký tým. Navíc Leicester napsal obrovský příběh, kdy vyhrál titul, což od nich nikdo nečekal. Pak se to srovnalo, jedou v nastolené rovině, pořád se to zvedá. Čeká nás opravdu velká zkouška."

Stěžejní je precizní trénink.

"Na tréninkovou intenzitu hodně dbáme, tréninky mají vysokou úroveň a kvalitu," zdůrazňuje Trpišovský v pořadu Dohráno Plus.

A jeho asistent Zdeněk Houštecký jej doplňuje: "Věříme si. Těšíme se a věříme, že je to s Leicesterem padesát na padesát. Suk (Tomáš Souček, pozn. red.) říkal, že když je porazil s West Hamem (3:0), tak je porazíme i my."

Podle gólmana Ondřeje Koláře si může Slavia sama sobě dokázat, jak na tom kvalitativně v měřítku s týmem z vrchu tabulky PL je. 

"Bude to samozřejmě těžké. Těším se na souboje s Vardym. Má neuvěřitelnou formu, všechno trefuje. S Liverpoolem to zvládli (o víkendu zvítězili 3:1, pozn red.), ukázali, jak jsou silní. Ale věřím, že je potrápíme a můžeme hrát vyrovnanou partii."

Ondřej Kúdela
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Na zápas se velice těší i obránce Ondřej Kúdela.

"Nejen my hráči, ale i lidi okolo, co se starají z vrchu. Všichni ten zápas berou, připravují se na to dlouho dopředu."

Mrzí ho však, že kvůli koronavirovým opatřením bude utkání bez skvělé divácké kulisy, která bývá nejen kvůli pověstné tribuně Sever v Edenu pověstná.

"Lidi by tomu přidali další hodnotu. Bohužel to teď nejde, nedaří se to," dodává Kúdela.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články