Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vardy a spol. proti Slavii. Zaskočí Trpišovského družina favorita z Leicesteru?

Formu mají obě mužstva, ale jen jedno si zajistí místenku v osmifinále. Fotbalisté Slavie a Leicesteru rozehrají play-off Evropské ligy v Edenu. Favoritem na postup je anglický šampion z roku 2016, který o víkendu porazil Liverpool a v Premier League je aktuálně třetí. Sešívaní ale rozhodně nejsou bez šance. Přímý přenos utkání sledujte od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Peter Olayinka slaví gól proti Leverkusenu
zdroj: Reuters autor: David Černý

Slávisté si v pohárech zahrají jarní část podruhé za poslední tři sezony, zároveň však teprve podruhé od ročníku 2007/08. Předloni ve vyřazovací fázi EL uspěli proti Genku a Seville a vypadli až ve čtvrtfinále po porážkách 0:1 a 3:4 s Chelsea. Pohárovým maximem posledního tuzemského zástupce v soutěži je účast v semifinále Poháru UEFA z roku 1996.

Červenobílí věří, že potrápí i dalšího favorita z Premier League. Sebevědomí jim může dodávat aktuální forma. S náskokem 10 bodů vedou českou ligu a míří za třetím titulem po sobě, navíc 10 soutěžních zápasů v řadě neprohráli a v sedmi jarních duelech vždy skórovali nejméně třikrát. Doma od listopadu 2019 nenašli přemožitele - už 25 střetnutí.

Šance Slavie proti Leicesteru rozebral i Fotbal fokus podcast:

"Pro nás bude svátek, že sem přijede takový tým z Premier League. Máme formu, na zápas se strašně těšíme. Doufám, že ho zvládneme a uhrajeme si dobrý výsledek pro odvetu na Ostrovech," uvedl slávistický záložník Lukáš Provod.

"Pravidelně hrají nahoře v tabulce, ale my na ně zkusíme něco vymyslet. Bude to pro nás skvělá prověrka, zase se poměříme s top klubem v Evropě. Půjdeme do toho s tím, že budeme chtít postoupit. Jít si to užít nemá cenu," řekl bek či záložník Lukáš Masopust.

Vynikající formu má nicméně i Leicester, jenž prohrál jediné z posledních 14 soutěžních utkání. "Lišky" o víkendu navíc otočily šlágr s Liverpoolem, obhájce titulu po třech brankách v závěru udolaly 3:1.

"Když porazíte tým s takovou kvalitou, samozřejmě vám to ještě zvedne sebevědomí. Mužstvo je teď ve velké pohodě, tak snad v tom budeme pokračovat," prohlásil trenér Brendan Rodgers, který v Edenu v létě 2017 v přípravném duelu remizoval se Celticem 0:0.

Do sestavy Leicesteru se vrátil po zranění klíčový útočník Jamie Vardy a proti Liverpoolu dal jeden gól. K dalším oporám patří brankář Kasper Schmeichel či záložníci Youri Tielemans a James Maddison. "Foxes" zatím v pohárech odehráli jen 24 střetnutí. Do jarní fáze prošli podruhé a jejich maximem je čtvrtfinále Ligy mistrů z roku 2017.

"Víme, jak těžký soupeř nás čeká. Jsou velmi nebezpeční z protiútoku, v defenzivě hrají hodně zodpovědně. Je to vyspělé pracovité mužstvo s komplexními hráči. Skrz výsledek jsme realisté - hrajeme s týmem, který prohání Manchester City, United nebo Liverpool. Sportovně to bude obrovsky těžké," má jasno slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"S Vardym na hřišti mají kvalitu a mentalitu o 50 procent vyšší. Je to jeden z mých nejoblíbenějších hráčů, je nádhera ho sledovat. Patří mezi nejlepší útočníky na světě, strašně nebezpečný hráč. Kdo ho bude hlídat, bude to mít hodně těžké," dodal Trpišovský, jenž v minulosti Leicesteru fandil kvůli legendárnímu Garymu Linekerovi.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Deli, Bořil - Provod, Holeš - Sima, Stanciu, Olayinka - Kuchta.

Leicester: Schmeichel - Amartey, Evans, Söyüncü, Pereira - Tielemans, Choudhury - Ünder, Maddison, Barnes - Vardy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články