Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolář nahrazuje v Plzni Psotku na místě sportovního ředitele

Bývalý hráč Viktorie Plzeň Daniel Kolář bude nově v klubu působit na pozici sportovního ředitele. Reprezentační záložník ve funkci nahradil Zdeňka Psotku, který se přesunul do role sportovně-technického ředitele FAČR. 

Michal Bílek a Daniel Kolář při zahájení přípravy
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Šestatřicetiletý Kolář v Plzni působí od roku 2008, s výjimkou sezony 2016/17, kterou strávil v tureckém Gaziantepsporu. Jako hráč pomohl Západočechům k pěti ligovým titulům, zahrál si Ligu mistrů a dostal se do národního týmu, ve kterém má bilanci 29 utkání a dvou branek. Po konci profesionální kariéry v roce 2019 se stal sportovním manažerem mládeže.

"Mohl si už řadu věcí vyzkoušet, poznat detailně chod celého klubu a zapojit se aktivně do řady procesů. Jeho jmenování na uvolněnou pozici sportovního ředitele je proto pro nás přirozenou a logickou volbou," řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

"Mým úkolem je být spojkou mezi majitelem klubu a trenéry, zajišťovat pro ně potřebný servis. Stejně tak to platí i pro hráče. V mých kompetencích bude i sledování fotbalistů na hostování či vytipovaných hráčů, kteří by pro nás mohli být zajímaví. V neposlední řadě budu dohlížet i na úsek mládeže, kde chci pokračovat v propojování všech mládežnických výběrů s A týmem," uvedl Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články