Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klobouk dolů, jak to všechno zvládá, řekl Kuchta o spasiteli Kúdelovi

Nervy má jako z ocele. Kolem stopera Ondřeje Kúdely je v posledních týdnech rušno, ze Skotska mu hrozí vězením, UEFA ho obvinila z rasismu a za urážku soupeře v zápase Evropské ligy s Glasgow Rangers kvůli trestu nejspíš přijde o Euro, měl zdravotní problémy, ale když je třeba, Slavii podrží. Za výkon v Liberci, kde dal i z penalty jediný gól zápasu, ho chválí trenér Jindřich Trpišovský i útočník Jan Kuchta.

"Myslím, že se ukázalo, jaký Ondra je. Je to fantastický hráč, fantastický kluk a my jsme rádi, že ho máme. Je to obrovský profík," řekl v nahrávce pro média od pražského klubu Kuchta.

"Klobouk dolů před ním, jak to všechno Ondra takhle zvládá. Na něm to vůbec není znát, furt je to emočně pozitivní člověk," dodal Kuchta k čtyřiatřicetiletému spoluhráči.

"Jsem rád, že se Ondra vrátil. Je to pro nás důležitý hráč. Nebylo to pro něj jednoduché, dlouho nehrál soutěžní zápas. Byl po úrazu, po antibioticích, minulý týden nevypadal vůbec dobře," podotkl kouč Trpišovský.

Kúdela v Liberci patřil k nejlepším hráčům a svůj výkon ještě zvýraznil proměněnou penaltou v 84. minutě. Přesto, že je stoper, dal v této ligové sezoně už šestý gól. "Když je na hřišti, je na penalty určený a kope to s přehledem. Krásně to proměnil," uvedl Kuchta.

"Ondra odvedl velice dobrý výkon, i když to pro něj na tomhle těžkém terénu jako pro technického hráče bylo o to těžší. Jsem rád, že to ve složité situaci vzal na sebe a dal vítězný gól. Penaltu proměnil s jistotou," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články