Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kapitáni ligových celků zvolili: Kolář, Brabec, Stanciu, Musa

Tři ku jedné pro Slavii vyzněla volba nejlepších hráčů v jednotlivých řadách fotbalové ligy. V brance je nejlepší Ondřej Kolář, v obraně jediný Plzeňák Jakub Brabec, v záloze Nicolae Stanciu a v útoku Petar Musa. Tak rozhodli kapitáni ligových celků v doprovodné anketě o nejlepšího hráče soutěže. V ní jsou nominovaní slávisté Kolář, Stanciu a Tomáš Souček, který nyní hostuje ve West Hamu. Mezi trenéry jsou v nominaci Jindřich Trpišovský ze Slavie, Adrian Gula z Plzně a Pavel Hoftych z Liberce. Jak to nakonec dopadne, oznámí Ligová fotbalová asociace ve čtvrtek.

Ondřej Kolář
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Už dnes byli oznámeni vítězové doprovodných anket, které ovládli hráči z Edenu. Gólman Kolář v dnes končícím ročníku nastoupil k 30 zápasům, ve kterých inkasoval deset branek a vychytal rekordních 22 čistých kont. V anketě dostal celkem 165 bodů a suverénně porazil dvojici Aleš Hruška z Plzně (61), Jaroslav Drobný z Českých Budějovic (40).

Stanciu pomohl Slavii k titulu čtyřmi góly a 11 asistencemi a v hlasování byl se 70 body první před Guélorem Kangou ze Sparty (55) a Petrem Ševčíkem ze Slavie (45).

Musa dal na podzim během hostování v Liberci sedm branek a na jaře po návratu do Edenu přidal dalších sedm. Před posledním kolem má na kontě 14 branek a je spolu s Liborem Kozákem ze Sparty nejlepším střelcem soutěže. Chorvatský útočník, který ale proti Spartě nemůže kvůli kartám nastoupit, vyhrál s 88 body právě před Kozákem (49) a Jakubem Řezníčkem z Teplic (45).

Ocenění pro nejlepšího obránce získal plzeňský Brabec, přestože nejlepší obranu měla s pouhými 12 inkasovanými góly Slavia. Bývalý hráč Sparty nebo Genku získal 69 bodů a ve velmi těsném souboji porazil dvojici červenobílých Ondřej Kúdela (67), Vladimír Coufal (64).

Vítězové hlavních anket budou zveřejněni ve čtvrtek. Mezi hráči může prvenství z minulé sezony obhájit Souček, který na podzim odešel ze Slavie do londýnského West Hamu. Mezi trenéry obhajuje prvenství Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články