Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Klokani zakončili sezonu vítězně, ale o Evropu si zahraje Mladá Boleslav

Tříbrankovou ztrátu z úvodního zápasu nesmazali, ale s letošním ligovým ročníkem se rozloučili se ctí. Fotbalisté Bohemians 1905 porazili Mladou Boleslav 2:1, což k postupu do utkání proti pátému týmu ze skupiny o titul nestačilo. Na úvodní trefu Davida Puškáče totiž odpověděl ještě před přestávkou Jiří Klíma, konečný výsledek stanovil v 54. minutě Josef Jindřišek. Klub z města automobilů čeká v rozhodujícím duelu Liberec, nebo Jablonec. 

Josef Jindřišek z Bohemians střílí na branku Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Trenér Bohemians Klusáček udělal oproti prvnímu střetnutí sedm změn v základní sestavě, zatímco kouč Středočechů Weber ponechal totožnou sestavu. "Klokani" se od začátku hnali za smazáním tříbrankového manka.

Ve 2. minutě Hůlkovu tečovanou střelu zpoza vápna Šeda zneškodnil a o chvíli později si poradil s přízemním zakončením Vodháněla, který odehrál 50. ligový zápas.

Na opačné straně se zaskvěl gólman Le Giang, jenž konečky prstů vytáhl Fulnekovu prudkou střelu z šestnáctky na roh. Poté zase Šeda vyrazil Mosquerovu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Bohemians 1905 - Mladá Boleslav

V 19. minutě se domácí dočkali. Puškáč si ve vápně zpracoval Mosquerovu hlavičku, posunul si míč mezi dvěma hostujícími hráči a zakončením v pádu k tyči nedal Šedovi šanci. 

Fanoušci hnali vršovický celek za druhou brankou, jenže Nečas zblízka napálil jen Šedu. A ve 38. minutě naopak Mladá Boleslav srovnala. Janošek přihrál Klímovi, který pohotově vystřelil a s pomocí nechtěné teče obránce Bederky překonal Le Gianga. 

Bohemians museli v tu chvíli skórovat čtyřikrát, ale do konce zápasu se jim povedla jen jedna trefa - v 54. minutě se z přímého kopu z hranice velkého vápna prosadil kapitán Jindřišek.

Další gólové šance si domácí nevypracovali. Přestože nepostoupili, v závěrečných minutách si od vlastních příznivců vysloužili potlesk vestoje. "Jsme za to rádi. Věřím tomu, že to je způsobené výkony a výsledky, které jsme hlavně v jarní části podávali a předváděli. Je to jenom dobře. Divákům za to moc děkujeme. Doufám, že to takhle bude pokračovat a nebojím se toho, že by to nemělo pokračovat," uvedl v nahrávce pro média domácí obránce či záložník Dostál.

Nadstavba první fotbalové ligy - odveta finále skupiny o Evropu:

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky:
19. Puškáč, 54. Jindřišek - 38. Jiří Klíma. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Dresler - Rejžek (video). ŽK: ŽK: Klusáček (trenér), Mosquera - Janošek, Fulnek, Šeda, Zelený. Diváci: 1419 (limit 5000 osob na stadionu). První zápas: 0:3, postoupila Mladá Boleslav.

Bohemians: Le Giang - Köstl, Bederka (76. Krch), Jindřišek - Dostál, Vacek (63. Vaníček), Hůlka, Vodháněl, Mosquera - Puškáč (63. Květ), Nečas (76. Ugwu). Trenér: Klusáček.

Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený - Janošek (72. Mazuch), Túlio - Fulnek (90.+1 Mašek), Budínský (90.+1 Douděra), Ladra (54. Wágner) - Jiří Klíma (72. Pudil). Trenér: Weber.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Z mého pohledu je to jeden z našich nejlepších jarních zápasů, přestože jsme se nedostali k tomu, abychom bojovali o postup nebo aby byl alespoň na dosah. Zhatila nám to branka Boleslavi. Výborný první poločas, dařilo se nám kombinovat, dostávat se do nebezpečných situací, do vápna. Možná nám chyběla trošku větší produktivita. V závěru jsme hlavně po střídáních nedokázali vystupňovat tlak, ale kluci bojovali až do konce a myslím si, že všichni fanoušci to ocenili."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Je jednoduché něco říkat, ale těžší je to realizovat. Upozorňovali jsme hráče, že nás tady čeká takové bohemácké peklo, a ono se to potvrdilo. Bohemka prvních deset minut byla vynikající, zatlačila nás, měla dvě gólové šance. Kdyby šla do většího vedení, asi by nám bylo horko. Je pravda, že mezitím měl Fulnek vyloženou šanci, která to mohla taky ovlivnit. Postupem času jsme tlak otupili a i my jsme začali kombinovat. Vyústěním toho byl vyrovnávací gól, který byl zlomový. Přestože domácí ve druhé půli vyvinuli enormní snahu a odehráli výborné utkání, tak jsme to spíš takovou zkušeností a rutinou bránili. Výkon nebyl dobrý, ale je to pohárové utkání na dva zápasy. Při vědomí náskoku jsme použili víc defenzivních hráčů, než obvykle používáme. Z našeho pohledu to bylo dobře odbráněné a odbojované, ale Bohemka vyhrála zaslouženě a hrála velmi dobře."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články