Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skupina o titul končí bojem o Evropu i velkým derby o prestiž v Edenu

Všude je o co hrát. O poháry i o prestiž mezi věčnými rivaly půjde dnes v posledním kole nadstavbové části první fotbalové ligy. Liberec a Jablonec se na dálku utkají o čtvrté místo, znamenající účast ve druhém předkole Evropské ligy. A velcí soupeři Slavia se Spartou zakončí mistrovskou sezonu derby. Všechny tři zápasy se hrají od 18 hodin.

Adam Hložek ze Sparty se snaží uniknout Vladimíru Coufalovi ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Liberečtí, kteří mají na Jablonec v tabulce pouhý bod, jedou do Plzně a svého soupeře v lize neporazili už v patnácti zápasech. K tomu Viktoria na jaře doma vyhrála všech sedm soutěžních duelů.

"Zvažujeme, jakou strategii v Plzni zvolíme. Jablonec hraje poslední zápas doma s Baníkem, který už do Evropy nemůže. Jablonec je doma velmi silný tým, uvidíme, jak k tomu přistoupí Baník. Musíme počítat i s kvalifikačním utkáním o Evropskou ligu," řekl liberecký kouč Pavel Hoftych k případnému pátému místu, které by znamenalo boj o předkolo Evropy s Bohemians / Mladou Boleslaví.

Plzeň se ve středu rozloučí s kapitánem a stoperem Romanem Hubníkem, jenž se po sezoně vrátí do Olomouce. "Chtěli bychom určitě vyhrát poslední zápas. Roman by měl být součástí týmu, ať už vyběhne od začátku nebo bude dohrávat. Věříme, že se rozloučí na hřišti," řekl Marek Bakoš, asistent plzeňského trenéra Adriana Guly.

Jablonečtí zatím v nadstavbě získali jen bod, ale proti Ostravě se jim tradičně daří. Severočeši prohráli jediné z posledních devatenácti vzájemných ligových utkání a doma Baník porazili čtyřikrát za sebou.

"Je to pro nás hodně důležitý zápas. Máme pořád šanci posunout se výš a je to náš cíl. Nám nevelí nic jiného než hrát na vítězství a snažit se udělat tři body. A pak čekat, jak dopadne zápas Liberce v Plzni," prohlásil jablonecký kapitán Tomáš Hübschman.

Slávisté obhájili titul už 24. června díky výhře 1:0 nad Plzní, ale mistrovský pohár oficiálně dostanou až po závěrečném duelu sezony. "Zvláštní motivace proti Spartě určitě není potřeba. Všichni víme, kdo přijede. Moc dobře si uvědomujeme velikost toho zápasu. Chceme ho zvládnout vítězně," uvedl obránce červenobílých Vladimír Coufal.

Sparťané by rádi městského rivala poprvé po deseti soutěžních zápasech porazili a částečně mu v Edenu znepříjemnili oslavy titulu. "Derby má vždy náboj, je to bojovné, myslím, že tomu tak bude i tentokrát. Jsem přesvědčen, že tým se koncentruje na utkání a udělá vše pro to, aby to dopadlo výborně v náš prospěch. Motivace úspěšně zakončit tuhle sezonu bude velká," upozornil Michal Šmarda, asistent trenéra Sparty Václava Kotala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články