Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jurečka po prvním hattricku vzhlíží k finále poháru. Beru ho jako vrchol v kariéře, má jasno

Poprvé vstřelil mezi českou elitou hattrick, navíc coby opavský odchovanec rivalům z Baníku. Útočník Slovácka Václav Jurečka měl po vítězství 3:1 více důvodů k radosti. Tým z Uherského Hradiště si totiž zajistil konečné čtvrté místo v tabulce a výborně se naladil na finále MOL Cupu. Středeční utkání s pražskou Spartou označil aktuálně nejlepší ligový střelec za dosavadní vrchol své kariéry.

Václav Jurečka ze Slovácka se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Kvůli takovým zápasům fotbal hrajeme, pohárové finále beru jako dosavadní vrchol kariéry. O zápas byl mimořádný zájem, bude vyprodáno, hrajeme doma. Moc se těším," řekl Jurečka.

Před týdnem v Plzni při porážce 1:3 neodehrál dobrou partii a sobotní duel s Baníkem začal na lavičce. Nikoliv ale z výkonnostních důvodů. "Měl jsem malou virózu, bolelo mě v krku, kašlu, musím se dát zase dohromady," přiblížil sedmadvacetiletý forvard.

Na hřiště přišel o poločase za stavu 0:1 a za pár minut domácí kopali penaltu. Vedle něj je spolehlivým exekutorem pokutových kopů i Rigino Cicilia, ale tentokrát si vzal míč pro sebe on. "Byli jsme tak domluveni. Říkal jsem mu, že on kopal minule, ať mi ji nechá, za což mu děkuji," prohlásil Jurečka.

Na druhý gól mu milimetrově přesným pasem přihrál Marek Havlík. "Čekal jsem na takovou přihrávku celé jaro. Jsem rád, že to vyšlo právě s Baníkem," uvedl opavský rodák, podle něhož byl třetí gól z nastavení dost náhodný. "Jen jsem to doklepával a prostě to vyšlo."

Jurečka si díky hattricku v tomto ligovém ročníku polepšil na 17 branek, ale nemyslí si, že by mu to stačilo na korunu pro krále střelců. "Asi ne. Ti, co se mnou o tuto poctu bojují, hrají v top týmech. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Já se teď koncentruju na středeční finále poháru a teprve pak na závěr ligy," zakončil hráč s jedním reprezentačním startem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články