Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Jsme zklamaní, ale věřím, že nás to posílí, řekl po remíze na Letné Bílek

Plzeň měla Spartu na lopatě, jenže vedení 2:0 neudržela a odvezla si z Prahy jen bod. Trenér Michal Bílek litoval vyložených, ale neproměněných šancí střídajícího Pavla Šulce. Jednadvacetiletý záložník měl za stavu 2:1 na noze třetí gól, ale jasné šance neproměnil, a Sparta v nastaveném čase vyrovnala na 2:2. Bílka přesto výkon jeho hráčů potěšil a doufá, že mužstvo v celkovém důsledku posílí.

Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Viktoria vedla po brankách Tomáše Chorého a Lukáše Hejdy. Poté snížil David Pavelka, jenže v závěru mohl definitivně rozhodnout Šulc. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti gólman Dominik Holec a poté reprezentant do 21 let běžel sám na branku, místo zakončení však přihrál na střídajícího Jeana-Davida Beauguela a Francouz nedal, stejně jako Šulc z dorážky. Místo toho na druhé straně Adam Hložek zařídil v nastaveném čase plichtu.

"Je to obrovská chyba. Šulc měl dvě stoprocentní šance, které rozhodly o tom, že jsme tady nevyhráli. Kdybychom dali na 3:1, pravděpodobně už by bylo o výsledku rozhodnuto. Budeme pracovat na tom, aby koncovku zlepšil. To je všechno, co pro to můžeme udělat," řekl Bílek.

Bezprostředně po utkání se Šulcem nemluvil. "Kabinou jsem jenom prolétl a podal jsem každému ruku. Když se vcítím do jeho kůže, určitě je zklamaný, protože cítí, že mohl rozhodnout," uvedl Bílek.

"Převažuje zklamání z výsledku, protože jsme dali na Spartě dvě branky a měli jsme další čtyři tutové šance, které jsme neproměnili. Trefili jsme i tyčku. Podali jsme na Spartě vynikající výkon. Škoda, že jsme to nedotáhli," řekl šestapadesátiletý kouč.

Kapitán Lukáš Hejda také přiznal, že se cítí hrozně. "Podle mě takhle vyhraný zápas ani nejde ztratit a my jsme to dokázali. To se nám nesmí stávat. Těžko hledat proč. Nevybavuji si, že by Sparta měla nějakou šanci. Prostě dvakrát nakopli balon do vápna a dali dva góly. Jinak byli bezradní. Tohle beru jako porážku. Dřív bychom asi bod brali, ale tohle je pro mě těžké," řekl Hejda.

Plzeň v případě výhry mohla vést tabulku o dva body před obhájcem titulu Slavií a o sedm před Spartou. Místo toho ztratila první místo a vinou horšího skóre je druhá za Slavií. Třetí Sparta ztrácí čtyři body.

"Pořád je naše výchozí pozice velmi dobrá. Dnes budeme žít tímhle zápasem, vyhodnotíme si ho a budeme se připravovat na Budějovice. Jestli chceme být úspěšní a chceme mít výsledky až do konce soutěže, tak na tenhle výkon musíme navázat a opakovat ho," prohlásil Bílek.

"Jsem za ten výkon rád i když teď jsme všichni zklamaní. Věřím ale, že nás to posílí," řekl bývalý fotbalový reprezentant, který vedle Sparty vedl i reprezentaci Česka a Kazachstánu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články