Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Nebylo snadné se zvednout, ale snad jsme to prolomili, řekl Lingr

Zařídil Slavii návrat na první místo v tabulce. V Uherském Hradišti Ondřej Lingr vystřelil pražskému celku ve 44. minutě výhru nad Slováckem 1:0. Třiadvacetiletý ofenzivní fotbalista připustil, že pro Slavii nebylo snadné psychicky se zvednout z porážek v úvodních dvou soutěžních zápasech jarní části sezony. O to víc si toho záložník cení.

Ondřej Lingr
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Pro nás obrovsky cenné body. Musím fakt vyseknout poklonu celému týmu, nechali jsme tu všechno a prolomili jsme to. Víme, co jsme teď měli za sebou. Jsme fakt rádi, že máme tři body a můžeme si jít za svým cílem," řekl Lingr.

Jeho tým nejprve na úvod jarní části v lize senzačně podlehl Karviné 0:1 a poté ve středu prohrál ve čtvrtfinále poháru se Spartou 0:2. "Bylo náročné zvednout se psychicky po dvou porážkách doma. Ale jsme ve Slavii Praha a musíte, jak se říká, ukázat, že na to máte koule. My jsme to ukázali a doufáme, že to tak půjde dál," uvedl Lingr.

U vítězného gólu pochválil spoluhráče za předchozí precizní kombinaci. "Schranz to krásně poslal na Baha, který poslal balon před bránu a já jsem to dával prakticky do prázdné brány," řekl Lingr. "Věděli jsme, že to dnes nebude moc o fotbale, ale spíš o tom, kdo dá první gól," dodal karvinský odchovanec.

Slavia vsadila na neobvyklou taktiku. "Upustili jsme od našeho tradičního presování po celém hřišti a spíš jsme zalezli před naši šestnáctku. Oni tak neměli žádnou šanci dostat se na dostřel. Celá obrana podala super výkon," pochvaloval si Lingr.

Osmou brankou v ligové sezoně se osamostatnil na čele týmové střelecké tabulky. Na dvojici nejlepších kanonýrů celé soutěže Jeana-Davida Beauguela z Plzně a Václava Jurečku ze Slovácka ztrácí dvě branky. "Jsem samozřejmě spokojený, že jsem dal dnes gól. Tím ale moje ambice nekončí. Chtěl bych se v sezoně dostat přes 10 vstřelených gólů a přispět i asistencemi ke splnění klubových cílů. Dnes jsme snad všechno prolomili a odstartovali jaro směrem, kterým chceme," dodal Lingr.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články