Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jihlava bez kanonýra Tecla se utká s Duklou

Praha - Fotbalisté Jihlavy se v předehrávce 12. kola první ligy s Duklou budou muset poprvé v sezoně obejít bez zraněného kapitána a nejlepšího střelce soutěže Stanislava Tecla. Letošní a loňský nováček se na pražské Julisce utkají v nejvyšší soutěži vůbec poprvé. V druhém zápase před víkendem Mladá Boleslav přivítá Brno.

Jihlavští fotbalisté
zdroj: ISIFA

Reprezentant do 21 let Tecl sice v neděli přispěl desátou ligovou brankou v sezoně k remíze 1:1 se Spartou, ale po souboji s Jarošíkem si natrhl vazy v kotníku a zřejmě bude chybět do konce podzimu. Jihlava má na marodce i Gabriela, Gavriče, Kolouška a Mešanoviče, kvůli čtvrté žluté kartě nemůže nastoupit ani Rada.

V tabulce desátá Dukla se s devátou Jihlavou naposledy střetla v předminulém ročníku druhé ligy, kdy doma vyhrála 3:1 a venku remizovala 0:0. Pražskému celku se v této soutěži proti Vysočině dařilo, protože s ní v posledních osmi duelech neprohrál.

Podle domácího trenéra Luboše Kozla má Jihlava typické nováčkovské nadšení a zdravé sebevědomí. "Jako mužstvo jsou na tom psychicky velice dobře a svým způsobem to je nebezpečné, protože mají dobré výsledky i s nejlepšími mužstvy, dokážou s nimi držet krok. Mají rychlý přechod do útoku a ten je nebezpečný kdekoliv, tedy i na soupeřových hřištích," řekl.

Přestože Dukla zvítězila jen ve dvou z posledních patnácti utkání, kouči hostů Františku Komňackému se její herní projev líbí. "Dlouhodobě se prezentuje zajímavým kombinačním fotbalem s kvalitní rozehrávkou ze strany defenzivních hráčů. V útoku většinou nastupují hned tři hráči. Sestava ideálně kloubí zkušenost Vorla či Gedeona s rychlostí a aktivitou mladých hráčů Bergra, Pázlera nebo Vrzala," konstatoval zkušený trenér Jihlavy.

Pátá Zbrojovka bude chtít v Boleslavi bodovat

Mladé Boleslavi se nedaří navázat na minulou sezonu a z dvanáctého místa má jen tříbodový náskok na sestupové příčky. Proti Brnu by ráda navázala na poslední vzájemný zápas z loňského března, kdy doma vyhrála 5:0 a dosáhla své historicky nejvyšší výhry v první lize.

Středočeši sice v pondělí prohráli 0:2 v Liberci, ale jejich výkon z první půle by mohl být nadějí do dalších bojů. "Chceme navázat na kvalitní herní projev z prvního poločasu v Liberci a na domácím hřišti pochopitelně vyhrát a získat tři body," uvedl kouč Ladislav Minář. Jeho svěřenci v posledních sedmi utkáních naplno bodovali pouze jednou.

Zbrojovka je v mnohem lepší pozici a drží výborné páté místo v tabulce. Už čtyři kola nenašla přemožitele a úspěšnou sérii by ráda prodloužila. "Bude opět hodně záležet na tom, zda se nám podaří vyvarovat se zbytečných chyb v defenzivě. Vnímáme, že se Boleslavi v posledních zápasech nedaří podle představ, a po dvou prohrách bude doma hodně nepříjemná," řekl trenér Brna Petr Čuhel, který v Boleslavi dříve působil jako asistent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články