Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tecl si už na podzim možná nezahraje

Praha - Nejlepší střelec fotbalové ligy Stanislav Tecl z Jihlavy může kvůli zranění kotníku přijít o zbývajících pět zápasů podzimní části ligy. Dvaadvacetiletý kanonýr, který v letošní sezoně dal už deset branek, doplatil na nezaviněný souboj se sparťanským obráncem Jiřím Jarošíkem v nedělním duelu.

Vyšetření ukázalo, že Tecl má v kotníku natržené vazy, což jej určitě připraví o páteční utkání na hřišti pražské Dukly. "Nevidím reálně, že bych se na podzim vrátil do hry. Mrzí mě to, ale co se dá dělat," citoval Tecla server iSport.cz.

"Čekáme ještě na výsledky závěrečného vyšetření, po kterém bude doba Standova léčení definitivní. Ale má těžký výron kotníku a opravdu se nedá vyloučit, že už na podzim do hry nezasáhne," řekl mluvčí jihlavského klubu Miroslav Fuks.

Tecl se zranil při střetu s Jarošíkem, který mu po vzdušném souboji nechtěně přišlápl nohu. Jihlavský kapitán, který se proti Pražanům postaral z ofsajdu o vyrovnávací branku, ještě dohrál závěrečné minuty prvního poločasu, ale krátce po změně stran musel střídat.

Teclova absence bude pro ligového nováčka citelnou ztrátou. Talentovaný útočník, o jehož povolání do reprezentace uvažoval kouč Michal Bílek, se trefil v posledních sedmi ligových duelech, což se v samostatné historii ligy povedlo jen Horstu Sieglovi a Davidu Lafatovi. Tecl letos vyšel naprázdno jen ze zápasů proti Plzni a v Liberci a postaral se o více než polovinu branek Jihlavy, která dohromady skórovala osmnáctkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články