Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jen jsem se soustředil, abych dobře trefil bránu, přiznal Čvančara

Poprvé dal v lize v jednom zápase dva góly a pomohl Spartě skolit Teplice. Přiblížil ji tak boji o titul. Tomáš Čvančara přiznal, že ho motivovala i ztráta vedoucí Plzně, která už odpoledne remizovala v Olomouci 1:1. Třetí Sparta na ni nyní ztrácí tři body a jeden na druhou Slavii, která ale hraje až dnes s Pardubicemi.

Tomáš Čvančara
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Před naším zápasem jsme koukali na utkání Plzně v Olomouci a měli jsme o motivaci postaráno," řekl Čvančara na webu letenského klubu. "Pro nás je každé utkání těžké, protože už nemůžeme ztrácet a ani bychom jako Sparta ztrácet neměli. Víme, jaké cíle máme," doplnil fotbalový reprezentant do 21 let.

Sparta se v první půli proti bojovným Teplicím hůř prosazovala a rozhodla až v úvodních dvaceti minutách druhé části. Čvančara nejprve díky teči Vondráška otevřel ve 47. minutě skóre a 11 minut po něm se prosadil Martin Vitík. V 65. minutě pak z bezprostřední blízkosti skóroval Čvančara znovu.

"První poločas nebyl úplně ideální, měli jsme tam nějakou šanci, ale nezakončili jsme to dobře. Naštěstí do druhého poločasu jsme vstoupili ideálně, proměnili jsme hned první šanci a pak už jsme si to pohlídali. Ve finále tedy spokojenost," řekl Čvančara, který přišel do Sparty v zimní pauze z Jablonce.

Pochválil spoluhráče Adama Hložka a Lukáše Haraslína, kteří mu asistovali z levé strany hřiště. "Kluci to u mých gólů udělali famózně a já se jen soustředil, abych dobře trefil bránu. Polovina nebo i víc těch branek jde za nimi," podotkl jednadvacetiletý útočník.

V této ligové sezoně zaznamenal už 10 branek a na čelo tabulky kanonýrů ztrácí tři góly. "Nemám žádný osobní cíl, ale všichni známe cíle Sparty. Za tím si pořád jdeme," doplnil Čvančara.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články