Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

SOUHRN 28. KOLA: Olomouc přibrzdila Plzeň a Slavia toho využila, Sparta už je blízko

Slavia potvrdila formu, čtyřmi góly v brance Pardubic vyřešila situaci na špici ligové tabulky a už ji vede. Fotbalisté Plzně si zkomplikovali život remízou 1:1 v Olomouci a jsou o bod druzí. Třetí Sparta se rozjela a vyhrála počtvrté za sebou, tentokrát 3:0 v Teplicích, a na Slavii už ztrácí jen čtyři body. Čtvrté Slovácko potvrdilo svou roli, porazilo 3:1 Karvinou, která tak půjde do nadstavby z posledního místa. Pátá Ostrava remizovala s šestým Hradcem bez branek a nevyhrála už pět zápasů. Remízový král soutěže z Jablonce přidal další plichtu - 1:1 se Zlínem. Mladá Boleslav porazila České Budějovice 2:0. Bez branek skončil zápas Bohemians s Libercem.

(https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/chory-vedeni-plzne-v-olomouci-nepotvrdil-a-rusek-potom-zaridil-remizu/6251ad0943b414b574085307)

Olomouc - Plzeň 1:1

Lídr tabulky měl zápas v Olomouci dobře rozehraný, když po nevýrazném prvním poločase v úvodu druhé půle dal už třináctý gól v sezoně Beauguel. Vyloženou šanci pak neproměnil Chorý a Sigma v 66. minutě vyrovnala na 1:1, když se trefil Růsek. Další gól už nepadl. Olomouc doma bodovala už v šestém zápase za sebou, zatímco Plzeň ztratila body na soupeřově hřišti už poosmé v sezoně a komplikuje si cestu za titulem.

Slavia - Pardubice 4:0

Čtyři góly a na první místo v tabulce. Fotbalisté Slavie přejeli v posledním zápase 28. kola první ligy Pardubice a předstihli dosud vedoucí Viktorii Plzeň. Dva góly dal Provod, který skóre načal v prvním poločase z penalty. Další trefy přidali Schranz a Traoré.

Teplice - Sparta 0:3

Potřetí za sebou padli fotbalisté Teplic v lize na svém stadionu. V prvním poločase to zdaleka nevypadalo na to, že poprvé na jaře dostanou tři góly, ale nakonec se ofenziva Sparty prosadila, když se trefil dvakrát Čvančara a jednou hlavou Vitík. Pražané tak vyhráli čtvrtý zápas za sebou a na vedoucí Plzeň ztrácejí na třetím místě už jen tři body.

Ostrava - Hradec Králové 0:0

Překvapení sezony nekončí. Hradec Králové po postupu mezi tuzemskou elitu dál bojuje o účast ve skupině, která bude v nadstavbové části hrát o titul. Nepadl ani v Ostravě. Baník, který je s přehledem pátý, potvrdil, že mu to v posledních zápasech příliš nelepí. Diváci v Ostravě na gól čekali marně a Baník nevyhrál pátý zápas za sebou, šestý Hradec třetí.

Slovácko - Karviná 3:1

Fotbalisté Slovácka potvrdili roli favorita a poslední Karviná jim k tomu dost pomohla, když si už ve druhé minutě dal vlastní gól Túlio. Další dva góly domácího celku přidali po přestávce Cicilia a Hofmann. Za Karvinou pak už Sinjavskij v závěru jen korigoval výsledek na konečných 3:1.

Jablonec - Zlín 1:1

O zlaté body vedoucí k úniku ze skupiny, která bude po základní části hrát o udržení v lize, šlo v Jablonci. Jeho střelecké trápení pokračuje, což potvrdil gólman Berkovec, jenž v prvním poločase kryl Pilařovi i penaltu. Remízu, už čtrnáctou v sezoně, pak zařídil domácímu celku střídající lotyšský útočník Ikaunieks a prodloužil jablonecké čekání na výhru už na sedm kol.

Mladá Boleslav - České Budějovice 2:0

Mladá Boleslav bojuje o účast ve finálové skupině a Brazilec Ewerton jí k tomu vydatně pomáhá. Dal už desátý gól v sezoně, kterým zařídil svému týmu už v prvním poločase výhru nad Českými Budějovicemi, jíž v závěru potvrdil druhou trefou Douděra. Hosté z jihu Čech čekají na výhru už tři zápasy.

Bohemians - Liberec 0:0

Domácího prostředí fotbalisté Bohemians v zápase s Libercem nevyužili. Na střelce se však ve vršovickém Ďolíčku v Praze čekalo v sobotou marně. Klokani remizovali ve čtvrtém z posledních pěti ligových zápasů, z nichž mají jen čtyři body. Bodovali tak i ve druhém utkání pod trenérem Jaroslavem Veselým. Hosté ze severu Čech po dvou porážkách bodovali.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články