Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta v Teplicích po přestávce vládla, Čvančara se trefil dvakrát

Potřetí za sebou padli fotbalisté Teplic v lize na svém stadionu. V prvním poločase to zdaleka nevypadalo na to, že poprvé na jaře dostanou tři góly, ale nakonec se ofenziva Sparty prosadila, když se trefil dvakrát Čvančara a jednou hlavou Vitík. Pražané tak vyhráli čtvrtý zápas za sebou a na vedoucí Plzeň ztrácejí na třetím místě už jen tři body.

Teplice - Sparta
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Hájek

Sparťanský kouč Vrba udělal oproti poslednímu vítězství nad Ostravou jednu změnu v základní sestavě, zdravotně indisponovaného brankáře Heču nahradil Holec. Teplice se musely obejít bez záložníka Fortelného nebo útočníka Sejka, který před týdnem rozhodl o výhře v Liberci. Oba patří ke kmenovým hráčům Sparty a nemohli nastoupit po dohodě klubů.

Teplice začaly proti favoritovi nebojácně. V 10. minutě si zaběhl za obranu domácí Boljevič, branku ale minul. Sparta se zprvu proti aktivně napadajícímu soupeři těžko prosazovala a Severočeši byli dál nebezpeční. V 21. minutě si naskočil na Trubačův přímý kop Vondrášek a letenský tým zachránil od inkasování pohotovým zákrokem Holec.

Sparta si největší šanci v první půli připravila až v samotném závěru, kdy nepříjemnou Hložkovu střelu vytáhl Grigar jen před sebe a dorážející Čvančara přestřelil. Bývalému jabloneckému hráči byl následně odmáván ofsajd.

Letenský celek se dočkal vedoucí trefy hned po přestávce. Hložek utekl po levé straně Tijanimu, předložil míč nabíhajícímu Čvančarovi a ten ve 47. minutě i díky teči blokujícího Vondráška otevřel skóre.

"Škoda toho smolného gólu. Asi se to dalo zablokovat jinak, ale snažil jsem se to soupeři maximálně ztížit. Čvančara to netrefil podle představ, ale nakonec to prošlo. Ten gól vše odšpuntoval," podotkl Vondrášek.

Teplice se snažily vyrovnat, ale Žákův technický pokus Holec zlikvidoval. V 58. minutě udeřila Sparta podruhé. Po Dočkalově rohovém kopu se prosadil hlavičkující Vitík. Devatenáctiletý obránce oslavil svůj druhý gól v lize.

Povedenou dvacetiminutovku Sparty završil po hodině hry opět Čvančara, který zužitkoval centr střídajícího Haraslína. Jednadvacetiletý útočník zaznamenal jubilejní 10. branku v této ligové sezoně.

Tepličtí se již k žádné větší šanci nedostali a naopak mohli pět minut před koncem inkasovat ještě jednou. Sudí Machálek nařídil po faulu v pokutovém území penaltu, tu však po konzultaci s videorozhodčím kvůli předchozímu ofsajdu Pulkraba odvolal. Sparta v lize porazila Teplice popáté za sebou a na Stínadlech v nejvyšší soutěži bodovala poosmé po sobě.

FK Teplice - Sparta Praha 0:3 (0:0)

Branky: 47. a 65. Čvančara, 58. Vitík. Rozhodčí: Machálek - Paták, Vodrážka - Ondráš (video). ŽK: Tijani - Höjer. Diváci: 10.063.

Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček (68. Sunzu), Knapík, Boljevič (51. Prošek) - Žitný (51. Kodad), Trubač - Žák (79. Ledecký). Trenér: Jarošík.

Sparta: Holec - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek (64. Haraslín), Sáček (86. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (73. Karabec), Hložek (86. Ladislav Krejčí I) - Čvančara (73. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Utkání bylo o prvním gólu, který byl klíčový. Nakonec ho na začátku druhé půle dala Sparta. Narostla jí křídla, dala druhý a to utkání bylo rozhodnuté. Co se týče prvního poločasu, myslím, že v něm snesla nějaká kritéria i naše hra. I když prvních 20 minut nebylo dobrých, poté jsme začali hrát více po zemi a lépe kombinovat. Škoda že jsme to nebyli my, kdo by dal první gól. Musíme ale uznat kvalitu Sparty, která ve druhém poločase hrála dobře. Jsem rád za to, že přišlo i přes 10 tisíc fanoušků, a přál bych si, aby takhle chodili častěji. O to si ale musíme říct lepším výkonem a hlavně výsledkem."

Pavel Vrba (trenér Sparty): "Z naší strany to byl zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme byli nepřesní, naše rozehrávka byla zdlouhavá. Teplice dobře dostupovaly, nedávaly nám prostor a my s tím měli problém. Kromě jedné šance Hložka s Čvančarou jsme si nic nevytvořili. Ve druhé půli to bylo jiné. Byl tam lepší pohyb, využívali jsme mnohem lepší prostory. Určitě to ovlivnila i naše první branka. Teplice pak byly odvážnější v útoku a my měli prostor. Také jsme sesbírali více odražených balonů než v první půli, kdy byly lepší pro změnu Teplice. I z toho pohledu je pro ně možná ten výsledek krutý."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články