Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jednou plánuju se do Sparty vrátit, ujistil Hložek po přesunu do Německa

Loučení se Spartou pro něj nebylo jednoduché, vždyť pražský klub opustil ještě před dvacátými narozeninami. Útočník Adam Hložek po potvrzení přestupu do Leverkusenu však fanoušky ubezpečil, že se do letenského celku bude chtít jednou zase vrátit.

"Ahoj sparťani, chtěl bych se s vámi touto cestou rozloučit a poděkovat za podporu, kterou jste mi dávali během těch čtyř let. Dále bych chtěl poděkovat Spartě, že mi dala šanci nakouknout do ligy, trenérům a hlavně spoluhráčům. Byli jste mi druhou rodinou, ale je čas se rozloučit a posunout se dál," řekl Hložek v rozlučkovém videu na klubovém webu.

Rodák z Ivančic přestoupil do Leverkusenu podle informací médií za částku pohybující se kolem půl miliardy korun. Součástí transferu by navíc měly být i další bonusy a pro Spartu procenta z dalšího prodeje. Hložek by tak měl být nejdražším hráčem, který kdy odešel z české ligy. Dosud držel rekord reprezentační kapitán Tomáš Souček, jenž předloni přestoupil ze Slavie do West Hamu za 521 milionů korun.

Hložek drží v české lize řadu rekordů. Stal se nejmladším střelcem, autorem hattricku i králem střelců, jako nejmladší rovněž dosáhl na stovku startů v nejvyšší soutěži. A ačkoliv sám vycítil, že je na změnu dresu pravý čas, neloučí se mu se Spartou lehce.

"Převládá ve mně smutek. Je to zvláštní, když vím, že s některými kluky už se v nejbližší době nepotkám. Že nebudu jezdit na Strahov, nezahraju si na Letné… Mrzí mě to, ale to je fotbalový život," uvedl Hložek, který koncem července oslaví dvacáté narozeniny.

S českou ligou se rozloučil parádní vítěznou trefou z přímého kopu v závěrečném kole nadstavby v derby proti Slavii (2:1). "Těch vzpomínek budu mít hodně. Vyhraná derby, zisk poháru, zápasy v Evropě, první gól a výhra 4:0 s Plzní... Jsem rád, že jsem mohl být součástí Sparty, i když mi asi ještě nedochází, že to pro mě teď končí," přiznal reprezentační útočník, jenž má v národním dresu bilanci 14 startů a jednu branku. V českém výběru loni nechyběl při postupu do čtvrtfinále Eura.

V Leverkusenu se Hložek setká s reprezentačním kolegou Patrikem Schickem. "Je skvělé, že jsem mohl přestoupit do jednoho z nejlepších bundesligových týmů. Poslední týdny jsem zápasy Bayeru hodně sledoval, hrál krásný fotbal," popisoval pro web Leverkusenu.

Se Spartou získal Hložek jedinou trofej, v roce 2020 ovládl Český pohár. V titul s letenským klubem ale stále doufá. "Jednou se plánuju do Sparty vrátit, podobně jako Bořek Dočkal, David Pavelka nebo Ladislav Krejčí. A doufám, že pak budu moct předat mladším hráčům zkušenosti, které nasbírám. Když se nepovedlo vyhrát titul teď, tak to určitě bude cíl, až se vrátím," dodal Hložek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články