Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oficiální. Leverkusen potvrdil Hložkův příchod, smlouvu podepsal na pět let

Adam Hložek oficiálně přestoupil ze Sparty do Leverkusenu, kde podepsal smlouvu do roku 2027. Pražané podle médií dostanou kolem půl miliardy korun. V klubu se potká s Patrikem Schickem.

"Je skvělé, že jsem mohl přestoupit do jednoho z nejlepších bundesligových týmů. Poslední týdny jsem zápasy Leverkusenu hodně sledoval, hrál krásný fotbal," uvedl Hložek, který úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a s třetím týmem uplynulé sezony německé ligy podepsal smlouvu do léta 2027.

Hložek by měl být nejdražším hráčem, který kdy odešel z české ligy. Kluby přestupovou částku dle tradice nezveřejnily. Podle německých médií zaplatí Leverkusen za talentovaného útočníka včetně bonusů mezi 18 a 22 miliony eur (asi 543 milionů korun).

Podle serveru iSport.cz dostane Sparta 18 milionů eur (444 milionů korun) a případně dalších devět milionů eur (222 milionů korun) z bonusů. Hložkův transfer by tak mohl překonat dosavadní rekord rTomáše Součka, jenž předloni přestoupil ze Slavie do West Hamu za 521 milionů korun. Součástí dohody by měl navíc být podíl pro Pražany v případě dalšího hráčova přestupu ve výši 30 procent. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hložek už patří Leverkusenu, vítal ho i Schick

"Adam je hráč, který je gólovou hrozbou z útoku, středu hřiště i z křídla. Jeho univerzálnost a síla v zakončení nám dodají v ofenzivě spoustu nových možností," řekl sportovní ředitel Leverkusenu Simon Rolfes.

Hložek se v Leverkusenu potká s Patrikem Schickem, jenž nedávno prodloužil smlouvu do roku 2027. Šestadvacetiletý útočník, který se aktuálně uzdravuje po operaci třísel, ve čtvrtek prodloužil s Bayerem smlouvu až do léta 2027.

Přestupu se věnoval také Fotbal fokus podcast:

Hložek je považován za výjimečný talent českého fotbalu. Vyniká univerzálností, může hrát na hrotu útoku, na křídle i na pozici podhrota. V domácí lize debutoval za Spartu už v 16 letech, celkem v nejvyšší soutěži odehrál 105 zápasů s bilancí 34 branek a 29 asistencí.

V uplynulém ročníku si rodák z Ivančic připsal devět gólů a 13 přihrávek a byl druhým nejproduktivnějším hráčem za plzeňským útočníkem Jeanem-Davidem Beauguelem. V české reprezentaci má Hložek na kontě 14 startů a jednu branku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články