Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Je to úplně jiné, než na co jsme byli zvyklí, tvrdí Hancko o trénincích pod Priskem

Obránce fotbalové Sparty Dávid Hancko si pochvaluje dánského trenéra Briana Priskeho a tréninky pod jeho vedením. Věří, že díky jejich náročnosti se z něj stane lepší hráč. Zároveň si užívá otcovskou roli. Na konci května se mu narodil syn Adam, kterého má s tenistkou Kristýnou Plíškovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Jsem rád, že jsem mohl přijít, přiznal Hancko

Priske převzal Pražany po konci uplynulé sezony a minulou středu s nimi začal letní přípravu. "Je vidět, že všem věcem, na kterých pracuje, věří. Je z něj cítit, že ví, co chce. Ví, jak fyzicky a herně musíme být nachystaní. To se nám snaží předávat, ale na systému a taktice se až tak nepracuje, protože se k nám nepřipojili reprezentanti a stále je to jen hrubá příprava," řekl Hancko novinářům na předání Klíče od Prahy od primátora za květnové ligové vítězství 2:1 na Slavii.

"Je pro nás nejdůležitější přejít hrubou část a potom to vykrystalizovat. Za mě velmi dobré tréninky. Hodně mě baví, i když je to náročné. Takový tlak v trénincích a potom v zápasech dokáže hráče zlepšovat," konstatoval Hancko.

Priske klade velký důraz na fyzickou stránku. "Je to úplně jiná práce, než na jakou jsme byli zvyklí. Pro nás to může být jen přínos. Až si na to zvykneme, bude hned na začátku sezony vidět ten rozdíl. Je to náročné, ale vnímám to pozitivně, protože vím, že mě to může zlepšit," uvedl čtyřiadvacetiletý slovenský reprezentant.

"Je to teprve týden, převažuje únava. Ale až odejde a připojí se k nám reprezentanti, kvalita a cíl přípravy se bude blížit. Až při soustředění v Rakousku bude to nejdůležitější, abychom byli pohromadě. Věřím, že už tam se to projeví a pak i na začátku sezony," prohlásil Hancko.

"Velká část tréninku je s míčem a je trochu do taktiky a systému, který chce prezentovat. Na začátku tréninku kondičně běháme. Práce s míčem je dostatek, ale posledních 15 až 20 minut nás dokážou vypnout. Musíme na to dobře zregenerovat," mínil Hancko.

Druhou fázi přípravy tráví hráči v posilovně. "Je to potřebné na styl, kterým se chce Sparta prezentovat. Je velmi důležité, abychom byli fyzicky nachystaní jako Slavia a Plzeň v minulých letech a mohli se jim v tom vyrovnat. S tím se ukáže i fotbalová kvalita," podotkl někdejší hráč Žiliny a Fiorentiny.

Přesně za měsíc, 21. července, čeká Spartu úvodní zápas 2. předkola Evropské konferenční ligy s norským Vikingem. "Asistent trenéra tam letěl na víkend, protože jejich liga pokračuje. Mají umělou trávu, určitě to nebude jednoduchý soupeř. Máme dobrou zkoušku ze severského stylu, v minulé sezoně jsme v Evropské lize hráli s (kodaňským) Bröndby. Myslím si, že to bude podobné," uvedl Hancko.

Vychutnává si otcovskou roli. "Zatím je všechno v pořádku. Adam s maminkou jsou zdraví, takže si to užíváme. Snažíme se najít rytmus a režim, ale zatím jsou to radosti. Společně se učíme a těšíme se z toho," řekl Hancko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články