Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Priske vedl první trénink Sparty a nevyloučil další posily. Z hráčů tady mám ale dobrý pocit, řekl

Pod vedením dánského trenéra Briana Priskeho zahájili sparťanští fotbalisté letní přípravu na novou sezonu. První trénink na Strahově absolvovali z nových posil zatím jen obránci Jan Mejdr a Ondřej Kukučka a také několik navrátilců z hostování. 

Je nám líto, video expirovalo.
Priske vedl první předsezonní trénink Sparty

Pro Spartu je osmileté čekání na ligový titul příliš dlouhé. Změnit to má už třináctý trenér, který usedne na lavičku letenského týmu od roku 2012, dánský kouč Brian Priske. "Chce mít hráče dobře fyzicky připravené, aby to na hřišti bylo cítit. Moderní fotbal o tom je. Tohle pro něj bude úplný základ," řekla nová posila Jan Mejdr.

"První trénink byl nad očekávání náročný. Tento týden ještě budou následovat. Je to náročná práce a jde o to hlavně se (trenérovi) ukázat," dodal nový člen sparťanské defenzivy. Dalších čtrnáct hráčů se kvůli reprezentačním povinnostem připojí k týmu ve čtvrtek 23. června.

"Mám radost, že jsme na hřišti. Pro hráče i trenéry je to nejlepší místo. Co se týče analýzy týmu a klubu, bylo posledních pár týdnů dobrých. Dívali jsme se na hráče na spoustě videí a hodně se bavili zejména s Tomášem (Rosickým, sportovním ředitelem)," řekl Priske.

Z hostování se vrátili Václav Drchal, Jan Fortelný, Filip Havelka, Vojtěch Patrák, Václav Sejk a Vojtěch Vorel, ze zahraničních angažmá pak Michal Trávník a Andreas Vindheim. Matěj Hanousek má ve Wisle Krakov smlouvu do 20. června.

"V úterý jsme testovali hráče na FTVS. Na začátku dnešního tréninku proběhl běžecký test, takže pokud jde o fyzickou kapacitu hráčů, máme nyní dostatek dat, s nimiž budeme pracovat. Na tuto oblast se v přípravě a během celé sezony budeme zaměřovat, abychom dosáhli takové úrovně, jaká je v takovém klubu třeba. Chceme být nejlepší a k tomu potřebujeme být nejlepší i po fyzické stránce. V tréninku i v zápasech se hodně zaměříme na intenzitu," uvedl pětačtyřicetiletý Priske.

Mezi hráči, kteří nastoupí do přípravy třetího celku uplynulé ligové sezony příští týden, jsou i nové posily Kryštof Daněk a Jaroslav Zelený. Na Strahově se zatím neobjevil ani Lukáš Sadílek, jenž má od Slovácka povolení se Spartou trénovat.

"Reprezentanti mají desetidenní volno, které si zaslouží a které je třeba. Tvrdě makali celou sezonu a teď je zničily čtyři zápasy během 10 dnů. Snad se vrátí se spoustou energie. Proto prvních 10 dnů přípravy nezaměříme na taktiku, ale zejména na fyzičku. Také budou o tom, abychom hráče poznali o něco blíže. Máme tu i dost hráčů z B-týmu, navrátilce z hostování, i na ně se podíváme, a posily," konstatoval Priske.

"Před odjezdem na červencové soustředění do Rakouska kádr trochu zúžíme. V Rakousku upřeme pozornost na obrannou a útočnou stránku hry a odehrajeme tři dobré přípravné zápasy. Potom budeme připravení na první zápas 2. předkola Evropské konferenční ligy, který je 21. července. To je pro nás základní stavební kámen a musíme se ujistit, že se na něj připravíme," prohlásil někdejší kouč Midtjyllandu a Antverp. Jméno soupeře se Letenští dozví dnes.

Přivedení dalších posil Priske nevyloučil. "Nikdy nevíte, jak to s příchody bude. Raději se ale zeptejte Tomáše (Rosického). Jsem trenér, mým úkolem je připravit hráče, které mám k dispozici. To, co jsem dnes viděl, ve mně v mnoha ohledech vzbuzuje dobrý pocit. Viděl jsem technicky dobře vybavené hráče s dobrou mentalitou," podotkl rodák z Horsensu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články