Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta vyhlíží předkolo s Vikingem. Norské výhody? Rozehranost i umělá tráva

Sparta má dostatek času připravit se na svého úvodního soupeře v 2. předkole Evropské konferenční ligy. Trenér Brian Priske je za to rád. Nepovažuje za problém, že tým ze Stavangeru hraje domácí zápasy na umělé trávě. Navrátilec z hostování Nor Andreas Vindheim nepokládá Viking za jednoduchého protivníka, už proto, že norská liga je v plném proudu.

Je nám líto, video expirovalo.
České kluby vyhlížejí soupeře v evropských pohárech

"Je dobré, že už víme, s kým budeme hrát. Můžeme se pomalu začít na soupeře připravovat společně se vším ostatním, na co se v přípravě chceme zaměřit. Začneme Viking analyzovat, jejich předešlé zápasy, ale i ty, které teprve budou hrát, protože norská soutěž stále probíhá. Čekají je zápasy každý týden až do našeho vzájemného duelu v červenci. To nám dává dost času na přípravu," řekl Priske v rozhovoru pro klubovou televizi.

Doma jsou silní, varuje Vindheim

Viking je v tomto ročníku norské ligy třetí. "Je vtipné, že budeme hrát právě proti norskému týmu. Rozhodně to nebude jednoduchý soupeř. V téhle sezoně se jim docela daří. Ano, to je třeba říct, norská liga už nějakou dobu probíhá a to může být jejich výhoda. Bude to zajímavý duel," uvedl obránce Vindheim, jenž se do letní přípravy Sparty zapojil po hostování v Schalke 04.

"Doma jsou silní. Mají stadion s umělým trávníkem. To je také jejich výhoda. Je to tým, který je zvyklý hrát ve velké intenzitě. Jsou běhaví, chtějí hrát fotbal. Nenakopávají moc dlouhých míčů. Rozhodně to bude zajímavá konfrontace," prohlásil šestadvacetiletý rodák z Bergenu.

Priske nepovažuje umělou trávu za problém

"Radši hraju zápasy na přírodním povrchu, to je pro fotbal nejlepší. Určitě pro nás bude výhoda hrát na přírodní trávě. Obecně většina mladých hráčů z různých akademií po celém světě je na umělou trávu zvyklá. Stejné je to i pro naše kluky," konstatoval pětačtyřicetiletý Dán.

"Jasně, hru to trochu změní, ale naši hráči se na umělku rychle adaptují. Na Strahově máme dobrý umělý trávník, takže máme možnost se na to nachystat. Nemůžeme se na to vymlouvat. Musíme do toho dát všechno, ať už hrajeme na trávě, nebo umělce," podotkl Priske.

Letenští začnou dvojzápas s Vikingem 21. července doma, odveta je na programu o týden později. "Je jedno, jestli začínáme doma, nebo venku. Samozřejmě mám radši domácí zápasy, ale ve finále záleží, jak dobře se připravíme, abychom podali takový výkon, že zápas vyhrajeme. To je to nejdůležitější," mínil někdejší trenér Midtjyllandu a Antverp.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články