Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Hráčem sezony bude buď Hložek, Staněk, nebo Holeš. LFA už rozdala dílčí ceny

Sparťanský ofenzivní univerzál Adam Hložek, slávistický záložník Tomáš Holeš, nebo brankář Jindřich Staněk, jenž s Plzní ve středu získal mistrovský titul. Jeden z této trojice se stane v neděli nejlepším hráčem končící sezony první fotbalové ligy. Užší nominaci oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

LFA už oznámila vítěze doprovodných anket na jednotlivých postech. Nejlepším brankářem se podle očekávání stal Staněk, útočníkem jeho spoluhráč Jean-David Beauguel, obráncem slávista Alexander Bah a záložníkem jeho spoluhráč z Edenu Holeš.

Do finálové trojice hlavní ankety se překvapivě nedostal Beauguel, který je s 18 góly nejlepším střelcem ligové sezony a s 22 body také aktuálně nejproduktivnějším hráčem. Francouzský útočník skončil na čtvrtém místě.

Jeho spoluhráč Staněk byl jednou z hlavních opor Viktorie na cestě k nečekanému titulu. Šestadvacetiletý gólman má kolo před koncem soutěže na kontě 14 vychytaných nul, což je s přehledem nejvíce v ročníku. Plzeň navíc disponuje s 21 inkasovanými góly nejlepší defenzivou ze všech týmů.

Další z aspirantů na vítězství v hlavní kategorii sparťan Hložek je s 13 gólovými asistencemi nejlepším nahrávačem ligové sezony. Devatenáctiletý ofenzivní univerzál navrch přidal osm branek a v tabulce produktivity je o bod za Beauguelem.

Holeš, který se Slavií překvapivě nedosáhl na titul, může v anketě LFA navázat na loňské prvenství spoluhráče z Edenu záložníka Lukáše Provoda. Devětadvacetiletý český reprezentant zasáhl v této sezoně nejvyšší soutěže do 26 duelů s bilancí dvou branek a jedné asistence, jeho pozice je ale spíše defenzivnější.

V kategorii trenérů se mezi tři nejlepší podle očekávání dostal Michal Bílek, který dovedl Plzeň k prvnímu titulu po čtyřech letech. Vedle něj mohou zvítězit také Miroslav Koubek, jenž s nováčkem soutěže Hradcem Králové obsadí šesté místo v tabulce, nebo slávistický kouč Jindřich Trpišovský. Vyhlášeny budou v neděli také kategorie cizinec, osobnost a objev sezony a nejlepší hráč podle hlasování fanoušků.

V doprovodných anketách dominovali plzeňští a slávističtí hráči. Staněk mezi brankáři za sebou na druhém místě nechal slávistu Aleše Mandouse a třetího Matúše Macíka z Olomouce. Za dánským bekem Slavie Bahem zůstal druhý plzeňský kapitán Lukáš Hejda a na třetí příčku dosáhl sparťan Dávid Hancko.

V záložnících Holeš porazil druhého Adama Vlkanovu z Hradce Králové a třetího Ondřeje Lingra, spoluhráče z Edenu. Mezi útočníky pak za vítězným Beauguelem skončil na druhé pozici Hložek a třetí byl Václav Jurečka ze Slovácka, který stále bojuje o titul krále střelců.

V anketě LFA za celou sezonu hlasovalo 32 trenérů a kapitánů ze všech celků první a druhé ligy a stejný počet novinářů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články