Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

SOUHRN 4. KOLA NADSTAVBY: Plzeň vyhrála ligu, Slovácko si poradilo se Spartou

Čtvrté kolo nadstavby rozhodlo o letošním mistrovi nejvyšší soutěže. Vítězství Plzně nad Hradcem Králové (2:0) a současně zaváhaní Slavie v Ostravě (1:1) znamená, že se ligový titul po čtyřech letech vrací na západ Čech. Generálku na pohárové finále zvládlo lépe Slovácko, které na Letné porazilo Spartu 2:1.

Michal Bílek slaví s hráči
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Hradec Králové - Plzeň 0:2

Je jasno. Ligový titul po čtyřech letech může slavit Plzeň, která ve čtvrtém kole nadstavby porazila Hradec Králové 2:0. V souběžně hraném utkání navíc zaváhala Slavie, která jen remizovala s Baníkem Ostrava, a Viktoria tak už nemůže o prvenství v tabulce přijít. Po třech ročnících, které ovládli slávističtí fotbalisté, se vláda nad ligou přesouvá na západ Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek: Proč máme titul? Byli jsme zodpovědní a šli si za svým

Baník Ostrava - Slavia 1:1

Fotbalová Slavia ztratila po remíze 1:1 v Ostravě šanci na obhajobu mistrovského titulu. Před posledním kolem na vedoucí Plzeň ztrácí v nadstavbové části čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Chtěli jsme to rozhodnout v derby, připouští své zklamání Trpišovský

Sparta - Slovácko 1:2

Ani odvolání Pavla Vrby tápaní pražské Sparty nezlomilo. Na Letné pražský klub prohrál se Slováckem, se kterým se střetne i ve finále domácího poháru, 1:2. Rozhodující branku vstřelil v 81. minutě Havlík.

Pardubice - Zlín 1:1

Pardubice remizovaly v předposledním kole skupiny o udržení na "domácím" hřišti v Ďolíčku se Zlínem 1:1 a propásly možnost zajistit si definitivně záchranu v nejvyšší soutěži. Na čtrnácté Bohemians mají Východočeši dál tříbodový náskok a k jistotě potřebují získat alespoň bod v derniéře proti Teplicím. Zlín udržel první místo v tabuce a první ligu bude hrát i v další sezoně.

Jablonec - Bohemians 1:1

Fotbalisté Jablonce remizovali v předposledním, čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu s Bohemians 1905 1:1. Domácí ve 38. minutě poslal do vedení střídající Václav Pilař, ale na začátku čtvrté minuty nastavení srovnal Petr Hronek. Severočeši tak v posledních sekundách přišli o jistotu udržení, naopak Pražané stále mají šanci na odvrácení účasti v baráži.

Karviná - Teplice 2:2

Fotbalisté Teplic mají kolo před koncem skupiny o udržení jistotu účasti v baráži. Severočeši jen remizovali 2:2 na hřišti poslední Karviné a na záchranu v nejvyšší soutěži ztrácejí čtyři body. Teplice proti již jistě sestupujícímu soupeři dvakrát vedli, v 90. minutě ale zařídil dělbu bodů Petr Buchta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články