Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hašek ukončil čekání na gól a zajistil "Klokanům" skalp Slovácka

Praha - Nelichotivá série fotbalistů Bohemians 1905 bez vstřeleného gólu skončila. V 6. kole nejvyšší soutěže doma porazili 1:0 Slovácko. Vítěznou branku si připsal pohotovou dorážkou v 65. minutě Martin Hašek mladší a zajistil vršovickému klubu posun do první poloviny tabulky.

Fotbalisté Bohemians 1905 slaví vítězství
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

První zajímavou šanci viděli diváci ve čtvrté minutě. Akci Pražanů zakončil tvrdou střelou Dostál, ale brankář Heča míč vyrazil. Za deset minut málem udeřilo na druhé straně. Havlík našel z přímého kopu volného Hoffmana a ten zblízka vypálil nad břevno.

Skóre neotevřel ani domácí Bartek, který po pěkné Reiterově přihrávce netrefil prostor mezi tyčemi. Hosté hrozili prakticky jen ze standardních situací. Po jedné z nich vykopl Hoffmanovu hlavičku z brankové čáry obránce Šmíd. "Klokani" si ze hry vytvářeli více šancí, jenže minul i Reiter technickou střelou krátce před pauzou.

Do druhého poločasu vstoupilo aktivněji Slovácko. Po několika nepřesných pokusech zahodil v 53. minutě obrovskou příležitost Daníček, jenž zblízka nepřekonal pozorného Fryštáka. Bohemians se oklepali a v 65. minutě otevřeli skóre. Dostál poslal míč do šestnáctky, střídající Tetteh se do zakončení nedostal, ale volný Hašek pohotově propálil Heču.

Bohemians měli velké štěstí v 85. minutě, kdy Havlík trefil tyč. Do brankové konstrukce následně zamířil i domácí Mašek. Vršovické mužstvo ovšem udrželo hubené vedení a se soupeřem z Uherského Hradiště potřetí za sebou neinkasovalo.

6. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 65. Hašek ml. Rozhodčí: Matějček - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Kocič (Bohemians). Diváci: 4041.

Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek (85. Luts), Jirásek - Reiter (56. Tetteh), Hašek ml., Bartek - Nečas (76. Mašek). Trenér: Hašek st.

Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Daníček, Sadílek (70. Kubala) - Navrátil, Machalík (88. Břečka), Havlík - Zajíc (62. Petr). Trenér: Levý.

Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Chtěli jsme hrát po zemi a rychle, ale moc se nám to nedařilo a vepředu jsme moc míčů neměli. První poločas pro nás nevyzněl úplně herně dobře. Doufali jsme, že díky příchodu Benjamina Tetteha se může zápas zlomit v náš prospěch. To se ukázalo jako správný předpoklad. Podařilo se nám vstřelit gól, který byl vítězný. Slovácko nebylo horším týmem a určitě nemělo ani méně gólových šancí než Bohemians. Ale my dali gól a soupeř ne. Jsem nesmírně šťastný, že jsme ten zápas zvládli upižlaně 1:0. Sportovní štěstí se přiklonilo na naši stranu. Vážím si nuly, ale máme na čem pracovat další týden."

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Pokud nedáte na hřišti soupeře z pěti šesti stoprocentních šancí ani branku, tak se vám většinou vymstí jedna chyba a ten zápas prohrajete. Máte minimálně na bod, zasloužíte si tři body, ale jedete domů bez bodu. Dá se říct, že dnešní utkání Fryšták (brankář Bohemians, pozn. autora) - Slovácko skončilo 1:0. Fakt je, že Tomáš Fryšták byl mužem duelu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články